Meteen naar de inhoud

Het hanteren van verbale en non-verbale agressie

Datum/data

Nader te bepalen

185,00 incl. 0% btw

Beschrijving

Agressief gedrag van cliënten en/of naasten naar hulpverleners komt in toenemende mate voor in alle sectoren van de hulpverlening. Verbale en- non verbale agressie is enorm ingrijpend en professioneel omgaan met agressie doe je niet vanzelf. Dat moet je leren.
Cliënten staan soms zo onder druk dat ze hun emoties niet meer kunnen beheersen. Dit kan ontaarden in agressief taalgebruik en agressief gedrag. Weten wat je moet doen als het gebeurt geeft zelfvertrouwen.
Aan het einde van deze workshop weet je meer over verschillende vormen van agressie. Je wordt je bewust van je eigen non-verbale gedrag en hoe je dit hanteert. Ook ben je in staat om de basishouding in agressieve situaties toe te passen en leer je diverse interventies om agressieve situaties zoveel mogelijk te laten de-escaleren. Indien gewenst leren we je ook een aantal eenvoudige fysieke zelfverdedigingstechnieken aan.
Alle interventies zijn gericht op het voorkomen, de-escaleren van en (onbeschadigd) wegkomen uit agressieve situaties.

Extra informatie

Rob Weber

Docent Rob Weber was verpleegkundige en verpleegkundig sociotherapeut in de GGZ. Momenteel is hij docent verpleegkunde en omgangskunde in het MBO onderwijs, met als specialisatie de GGZ-branche.

startdatum

Nader te bepalen

Dagen

01