Meteen naar de inhoud

Intimiteit, seksualiteit, impotentie en kanker

Datum/data

21 maart 2023

185,00 incl. 0% btw

Beschrijving

Vandaag geven we aandacht aan intimiteit, het taalgebruik van de cliënt en het maken van rapport. We bespreken bij welke aandoeningen van kanker en na welke behandelingen impotentie kan voorkomen. De volgende onderwerpen komen aan de orde: casuïstiek, seksuele opwinding, de seksuele respons in vijf fasen, lichaam, geest en omstandigheden, intake, de medische diagnose en mogelijke behandelingen, de therapeutische “diagnose”, het therapeutische proces, interventies, wanneer doorverwijzen. Ten aanzien van de vrouw bespreken we seks en pijn, orgasmeproblemen, vaginisme, dyspareunie en vaginistische reacties.
We bespreken hoe je een afgestemde intake afneemt.

Extra informatie

Jaap van Ravenzwaaij

Jaap heeft 35 jaar beroepservaring als verpleegkundige in diverse sectoren van de gezondheidszorg. Zijn specialisatie is kanker, aids en seksuele hulpverlening. Hij heeft de oncologie opleiding in het St. Radboud Ziekenhuis in Nijmegen gevolgd.
Verder heeft hij bij middelbare- en hogescholen en bedrijven les en trainingen gegeven. Hij is hypnotherapeut en hypno-psychotherapeut en had een praktijk voor hypno-psychotherapie, psycho-oncologische therapie en sekse specifieke therapie. Momenteel is hij gepensioneerd.

Dagen

01

startdatum

2023-03-21