Ga naar de inhoud

Toegepaste Mindfulness

Categorie Tag

Datum/data

On demand

1.242,00 incl. 0% btw

Beschrijving

Toegepaste mindfulness 6-daagse opleiding

Met dit diploma kan iedereen mindfulness geven, begeleiden, toepassen, groepen begeleiden en het 8-weken-programma geven.

Doelgroep:

Therapeuten. Mindfulness kun je vanuit de competentie van therapeutische begeleiding toepassen. 

Deelnemers die de eerste dag of twee dagen in de driejarige opleiding bij Academie Hypnos volgden, kunnen vrijstelling en korting krijgen voor deze dag(en). Je betaalt dan respectievelijk 5 of 4 bijscholingsdagen in plaats van 6.

Onderwerpen:

Dag 1 – Mindfulness en bewustzijn

Mindfulness is in de eerste plaats een programma waarin je oefent met mindfulness technieken. Het richten van de aandacht kun je ontwikkelen door middel van oefeningen. Deze oefeningen zijn erop gericht op een harmonische manier in het nu aanwezig te zijn bij alles wat we doen en beleven, zonder oordelen. Dit zorgt voor een speciale bewustwording.

Dag 2 – Mindfulness en therapie

Deze dag komen de wetenschappelijke basis van Mindfulness aan de orde en de wijze waarop je Mindfulness kunt inzetten bij het therapeutisch werk. We geven aandacht aan de fysiologie van stress en de toepassing van Mindfulness en hypnose vanuit recente onderzoeken.

Dag 3 – Het 8-weken-programma

De basis van de mindfulness is vormgegeven in een 8-weken-programma. Deze les bespreken we de basis van dit programma. Naast de gerichte en chronologische opbouw kan de therapeut naar eigen inzicht een eigen invulling geven en variëren met verschillende elementen. Het 8-weken programma kun je zowel in een groep of individueel toepassen.

Dag 4 – Mindfulness en ACT (tevens PSBK)

Acceptatie en Commitment Therapie is de jongste loot aan de cognitieve gedragstherapie. Deze dag krijg je informatie over het model en de achtergrond van deze op mindfulness gebaseerde therapie. Ook lichten we de aanpak en het stappenplan toe.

Dag 5 – Compassietraining (tevens PSBK)

Bereik van bewustzijn met Mindfulness omvat zowel een wakkere geest als een compassievol hart. De kernvaardigheid in de Mindfulness training is vrijheid in het maken van keuzes. Tijdens deze dag staan we stil bij de kernvaardigheid in compassietraining. Deze richt zich op het ontwikkelen van mededogen, zelfcompassie en compassie gericht op emotieregulering.

Dag 6 – Praktijk en Oefendag

We nemen alle bewustwordingsoefeningen opnieuw door en verkennen de mindfulness-meditaties breder. Ook is er deze dag ruimte voor uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Diploma/certificaat:

Voor het verkrijgen van het diploma is deelname aan opdrachten, waaronder het lezen van verplichte literatuur, een verplicht onderdeel. Als je niet deelneemt aan de opdrachten ontvang je een bewijs van deelname.

Dag 4 en 5 van deze opleiding zijn tevens geaccrediteerd als PSBK-nascholing.

Extra informatie

Ingrid Mehrtens

Ingrid Mehrtens is muziekpedagoog, psycholoog, hypnotherapeut en mindfulness instructeur. Na een paramedische opleiding en een conservatoriumopleiding coachte zij zangers en instrumentalisten, met aandacht voor ademhaling, houding en spierspanningen. Zij volgde een Readingopleiding bij het Centrum voor Effectieve Intuïtie. Dit vervolgde zij met de studie Hypnotherapie bij Academie Hypnos en de Bachelor Psychologie aan de Hogeschool Hanzesteden. In haar praktijk te Naarden geeft zij persoonlijke begeleiding vanuit verschillende therapeutische richtingen.

Dagen

06

startdatum

On demand