Toegepaste Mindfulness

Category Tag

Datum/data

6, 15 en 28 november 2020 en 16, 30 januari en 12 maart 2021

882,00 incl. 0% btw

Toegepaste mindfulness 6-daagse opleiding

Met dit diploma kan iedereen mindfulness geven, begeleiden, toepassen, groepen begeleiden en het 8-weken programma geven.

Doelgroep:

Therapeuten. Mindfulness kun je vanuit de competentie van therapeutische begeleiding toepassen. 

Onderwerpen:

Dag 1 – Mindfulness en bewustzijn

Mindfulness is in de eerste plaats een programma waarin je oefent met mindfulness technieken. Het richten van de aandacht kun je ontwikkelen door middel van oefeningen. Deze oefeningen zijn erop gericht op een harmonische manier in het nu aanwezig te zijn bij alles wat we doen en beleven, zonder oordelen. Dit zorgt voor een speciale bewustwording.

Dag 2 – Mindfulness en therapie

Tijdens deze dag komt de wetenschappelijke basis van Mindfulness aan de orde en de wijze waarop je Mindfulness kunt inzetten bij het therapeutisch werk.
Hierbij geven we aandacht aan: de fysiologie van stress en de toepassing van Mindfulness en hypnose vanuit recente onderzoeken.

Dag 3 – Het 8-weken-programma

De basis van de mindfulness is vormgegeven in een 8-weken-programma. Tijdens deze les wordt de basis van dit 8-weken-programma besproken. Naast de gerichte en chronologische opbouw kan de trainer/therapeut naar eigen inzicht een eigen invulling geven en variëren met verschillende elementen. Het 8-weken programma kun je zowel in een groep of individueel toepassen.

Dag 4 – Mindfulness en ACT (tevens PSBK)

Acceptatie en Commitment Therapie is de jongste loot aan de cognitieve gedragstherapie. Tijdens deze dag krijg je informatie over het model en de achtergrond van deze op mindfulness gebaseerde therapie. Ook lichten we de aanpak en het stappenplan toe.

Dag 5 – Compassietraining (tevens PSBK)

Bereik van bewustzijn met Mindfulness omvat zowel een wakkere geest als een compassievol hart. De kernvaardigheid in de Mindfulness training is vrijheid in het maken van keuzes. Tijdens deze dag staan we stil bij de kernvaardigheid in compassietraining. Deze richt zich op het ontwikkelen van mededogen, zelfcompassie en compassie gericht op emotieregulering.

Dag 6 – Praktijk en Oefendag

Tijdens deze dag nemen we alle bewustwordingsoefeningen opnieuw door. Ook verkennen we de mindfulness-meditaties breder. Er is ruimte voor uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Diploma/certificaat:

Voor het verkrijgen van het diploma is deelname aan opdrachten een verplicht onderdeel. Deze krijg je rond iedere lesdag uitgereikt. Ook is er verplichte literatuur. Als je niet deelneemt aan de opdrachten ontvang je een certificaat van deelname.

Dag 4 en 5 van deze opleiding zijn tevens geaccrediteerd als PSBK-nascholing.

Ingrid Mehrtens

Ingrid Mehrtens is muziekpedagoog, psycholoog, hypnotherapeut en mindfulness instructeur. Na een paramedische opleiding en een conservatoriumopleiding coachte zij zangers en instrumentalisten, met aandacht voor ademhaling, houding en spierspanningen. Zij volgde een Readingopleiding bij het Centrum voor Effectieve Intuïtie. Dit vervolgde zij met de studie Hypnotherapie bij Academie Hypnos en de Bachelor Psychologie aan de Hogeschool Hanzesteden. In haar praktijk te Naarden geeft zij persoonlijke begeleiding vanuit verschillende therapeutische richtingen.