Meteen naar de inhoud

Werken met ouders en de relatie met hun kind(eren)

Category Tag

Datum/data

Nader te bepalen

185,00 incl. 0% btw

Beschrijving

Werken met ouders en de relatie met hun kind(eren)

In deze bijscholing krijg je interventies aangereikt die je kunt inzetten als je cliënt hulp vraagt bij de relatie met of het opvoeden van zijn of haar kind(eren).
De dag start met een korte theoretische achtergrond. Vervolgens ervaar en oefen je vooral hoe je ouders kunt helpen de ouder of opvoeder te zijn die ze graag willen zijn. Voor veel ouders is het belangrijk een liefdevolle verbinding met hun kind te kunnen behouden tijdens lastige situaties. Ouders willen vaak meer grip op hun emoties en reacties, zodat ze niet door vaak onbewuste processen heftiger reageren naar hun kind dan ze zouden willen.

Je leert als hypnotherapeut hoe je de ouder kunt begeleiden bij het:
– vinden van oplossingen in de dagelijkse omgang met zijn of haar kind.
– doorbreken van intergenerationele overdracht op het kind oftewel projectie van eigen oude angst en pijn.
– grip op zichzelf houden in een lastige opvoedingssituatie zodat de ouder kalm en liefdevol kan blijven reageren.
– in verbinding blijven met de behoeften van zijn of haar kind en met de eigen behoeften en hier een tussenweg in vinden.

Methoden en werkwijzen die aan bod komen zijn onder andere Werken met persoonlijkheidsdelen en Transactionele Analyse (TA), de hartademhaling, regressie, geweldloze communicatie, bewust opvoeden en systemisch werken met de ouder (de individuele opvoedopstelling).
Ook besteden we aandacht aan (mogelijke) onveiligheid tussen ouder en kind en hoe je hier als therapeut mee om kunt gaan.

Extra informatie

Hottie Wiersma

Hottie Wiersma is orthopedagoog en hypnotherapeut. Ze heeft eerst als gedragsdeskundige en gezinsvoogd binnen de jeugdzorg en tegenwoordig als hypnotherapeut ruime ervaring opgedaan in het werken met ouders. Ze is moeder van drie kinderen. Hypnotherapie heeft haar zelf geholpen om kalm en liefdevol te kunnen reageren in lastige situaties. Hottie: “Het is elke keer weer prachtig om te ervaren hoe belemmeringen opgelost worden en de liefde weer meer gaat stromen tussen ouder en kind”.

startdatum

Nader te bepalen

Dagen

01