SOLK en hypnotherapie

SOLK, Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten, oftewel psychosomatische klachten, zijn lichamelijke klachten zonder dat hier een lichamelijke oorzaak voor wordt gevonden. De psyche is veelal de oorzaak van lichamelijke klachten.

Je leert in deze driedaagse bijscholing onder meer wat SOLK is, welke klachten eronder vallen, de neurologische kant ervan, praktische therapievormen en hoe je het lichaam erin betrekt.

Deze bijscholing is tevens geaccrediteerd als PSBK-nascholing.

***

Veel zinnige informatie, zowel medisch als hypnotherapeutisch – uitspraak deelnemer

***

Dag 1: Brigitte Heijink

Vandaag besteden we aandacht aan praktische hypnotherapie bij SOLK. We oefenen deze dag met twee technieken die gericht zijn op het lichaam: focussen en lichaamstocht. Aan het eind van de dag kun je beiden toepassen. De dag start met een stukje theorie over pijn. De rest van de dag is ervaren en oefenen. Neem dus een (kleine) lichamelijke klacht mee om mee aan het werk te gaan.

***

Ruimte voor interactie/vragen – uitspraak deelnemer

***

Dag 2: Marlies Verdonk

Welke rol speelt het lichaam eigenlijk in SOLK? En hoe belangrijk is het om het lichaam bij de therapie te betrekken? En op welke manier?

Tijdens deze dag bekijken we dit nader aan de hand van de volgende onderwerpen:

  • Het lichaam
  • De relatie tussen lichaam, geest en ziel
  • Mentale en fysieke pijn en pijnbeleving
  • Bewegen, bewust worden en ontspannen (wie, wat, waar, wanneer, waarom, hoe en contra indicaties)
  • Taalgebruik tijdens ontspannen en bewegen
  • Casusvoorbeelden
  • Verdere lichaamsgerichte interventies
  • Literatuur

Dit is een interactieve dag met een gebalanceerde combinatie van theorie en praktijk. Het praktijkgedeelte bestaat uit het ervaren en onderzoeken van oefeningen gevolgd door tussentijdse evaluaties.

***

Goede afwisseling tussen theorie en praktijk – Leonie

***

Dag 3: Emile Keuter

Elke medische specialisatie heeft zijn eigen SOLK. Neurologie is daarbij naast de maag- en darmspecialisatie wel de belangrijkste discipline. Neuroloog Emile Keuter wijst je de weg binnen de neurologie, andere disciplines en SOLK. Aan de orde komen onder meer: hart en ademhaling, PDS, hoofdpijn, duizeligheid, ‘brain fog’ en conversie.

***

De uitleg van Emile is verhelderend, goed om te weten en om bepaalde processen te snappen. Boeiend, leuk, interessant, wetenschappelijke onderbouwingen – uitspraak deelnemer

***

Voor deze bijscholing ontvang je opdrachten en literatuur.

 

Doelgroep:

Deze driedaagse bijscholing is voor studerende en afgestudeerde (hypno)therapeuten.

Ervaren therapeuten verdiepen tijdens deze dagen hun kennis en therapeutisch gereedschap.

Certificering:

Volg je de driedaagse SOLK en hypnotherapie dan ontvang je het certificaat: ‘SOLK en Hypnotherapie’.

Let op: Therapeuten die de Opleiding hypnotherapie en psychosociale therapie bij Academie Hypnos deden, hebben als integraal onderdeel van het curriculum, lessen in Medische hypnose gevolgd. Als je deze lesdagen aantoonbaar hebt gevolgd, dan ontvang je na de driedaagse SOLK en Hypnotherapie tevens het diploma Medische hypnose.

Docenten: 

Brigitte Heijink is psycholoog, hypnotherapeut en ervaringsdeskundige met SOLK. Brigitte werkt veel met SOLK problematiek. Belangrijk vindt ze het meeveren met de cliënt, omdat de oplossing in de cliënt zelf besloten ligt.

Marlies Verdonk is hypnotherapeut, mindfulnesstrainer, yogadocent en ervaringsdeskundige. Marlies is gespecialiseerd in PDS en andere SOLK klachten. Haar grootste drijfveer is mensen weer in contact te brengen met zichzelf door lichaam, geest en ziel weer met elkaar te verbinden.

Emile Keuter is neuroloog met een grote interesse in hypnotherapie. Hij zoekt vanuit zijn kennis over de hersenen naar verklaringen voor de processen binnen de hypnotherapie.

 

Accreditatie: Al onze bij- en nascholingen zijn geaccrediteerd door de NBVH, VNT en VIT. Deze bij- en nascholing is door de NBVH geaccrediteerd als PSBK-nascholing.

Elke dag levert 6 punten op.

Leslocatie: Herenstraat 64A 1hg, 1406 PH Bussum (10 min. lopen van station Naarden-Bussum of Bussum-Zuid).

Data: 10, 18 maart en 4 april 2020.

Tijden: 10.00 uur – 17.00 uur.

Kosten: € 441,-.