Ga naar de inhoud

Afvallen met hypnotherapie

  De strijd tegen de weegschaal is helaas realiteit voor velen, waarbij traditionele methoden zoals diëten en intensieve lichaamsbeweging soms tekortschieten. Afvallen gaat niet alleen om het veranderen van wat we eten, maar ook om waarom we eten.

  Veel traditionele afvalmethoden richten zich voornamelijk op het fysieke aspect van gewichtsverlies, zoals voeding en beweging, maar negeren de mentale en emotionele triggers die leiden tot overeten. Zonder het aanpakken van deze onderliggende oorzaken, blijven veel mensen vastzitten in een cyclus van gewichtsverlies en -toename, wat leidt tot frustratie en het gevoel van falen.

  Hypnotherapie biedt een andere benadering, door zich te richten op de mentale en emotionele aspecten van eetgedrag. Hypnotherapie kan dienen als een krachtig instrument voor gewichtsverlies en een gezondere levensstijl.

  Afvallen is voor velen een moeilijke opgave, deels omdat eetgewoonten diepgeworteld zijn in emotionele en psychologische patronen. Emotie-eten, stress-eten en verveling zijn allemaal factoren die kunnen leiden tot overeten en gewichtstoename. Deze patronen veranderen vereist een aanpak die verder gaat dan alleen het tellen van calorieën of het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen.

  Hypnotherapie benadert gewichtsverlies vanuit een ander perspectief door te focussen op het herprogrammeren van de onbewuste gedachten en overtuigingen die ons eetgedrag beïnvloeden. Door het onbewuste aan te spreken, kan hypnotherapie helpen om negatieve gewoonten en associaties met voedsel te veranderen, de motivatie voor gezonde keuzes te versterken, en een positiever zelfbeeld te bevorderen.

  Hoe hypnotherapie werkt bij overgewicht:

  Hypnotherapie kan helpen bij het identificeren en aanpakken van de emotionele triggers die leiden tot overeten, wat cruciaal is om succesvol gewicht te verliezen.

  Op de korte termijn is het gewichtsverlies merkbaar. Dit heeft een positief effect op het zelfbeeld. Hiermee groeit ook het zelfvertrouwen en de motivatie om door te gaan met de gezondere leefstijl.

  Op de langere termijn uit dit zich in een andere kijk op gezond eten en bewegen en slijten de nieuwe patronen er steeds meer in, waardoor de kans op blijvend gezond gewicht steeds groter wordt.

  Wanneer jij mensen helpt een gezonder gewicht te bereiken, bijvoorbeeld als diëtiste of gewichtsconsulent, is het waardevol om een aantal hypnotherapeuten in je netwerk te hebben om naar toe te verwijzen of om zelf hypnotherapeutische technieken en methoden te leren. Hiermee kun je met je cliënten echt de oorzaak van het overgewicht aanpakken en een duurzamer en diepgaander effect bereiken.

  Wij bieden een volwaardige registeropleiding op hbo-niveau aan tot Hypnotherapeut en Psychosociaal therapeut. Hierdoor ben je straks niet alleen in staat om mensen met overgewicht beter te begeleiden, maar ook andere fysieke – en psychische klachten.