Ga naar de inhoud

Testimonials

Diverse quotes van studenten

Hypnos heeft mij precies gegeven wat ik zocht: een heldere structuur waarbinnen ik de grondslagen leerde kennen, om daardoor mijn vleugels verder uit te kunnen slaan.

De drie jaar bij Hypnos waren de belangrijkste periode in mijn leven.

Bij Hypnos krijg je niet een lade met gereedschap, maar een hele kast.

Het is de leukste opleiding die ik ooit gevolgd heb.

De stappenplannen bij Hypnos zorgen ervoor dat je gestructureerd les krijgt en dit geeft houvast.

Het is de leerzaamste opleiding van alle opleidingen die ik heb gevolgd.

Bij Hypnos ruim je je eigen kast op.

5/5

Marije de Ruijter

Een afscheid of een nieuw begin

Het ligt eraan waar je de klemtoon legt in die zin

 

Zoveel geleerd in al die 3 jaren

Wie had gedacht dat een mens zoveel kennis en inzicht kon vergaren

 

Jaren van beleven, doorleven, met een lach en een traan

Zodat je daarna met 2 benen steviger op de aarde kunt staan

 

Een diagnose, trauma of gespleten identiteit

Dat wat je getransformeerd hebt, ben je maar kwijt

 

Borderline, schizo of gewoon knettergek

Wie zal het weten, geef het wat aandacht, en het krijgt weer een plek

 

Een deel, een herinnering, of een vorig leven

Die ui heeft wel 1000 laagjes, die mag je gaan beleven

 

De reis naar de ander begint bij jezelf

Want wie heeft beleefd en ervaren maakt de beweging naar de ander meer als vanzelf

 

Soms kwamen gevoel en verstand voorbij

Wil ik dit wel leren, maakt dit me echt blij?

 

Maar een reis bestaat uit veel elementen,

Je neemt wat mee, laat wat weg, je pakt wellicht de krenten

 

Ook heeft de opleiding me lessen geleerd,

Zoals dat wat van binnen zit kan niet worden genegeerd

 

Door diepe heling ben ik mijn ziel meer gaan ervaren,

Dat schept ruimte om in overgave te leven en niet steeds alles te willen verklaren,

 

Leven op gevoel en met passie is mijn voorwaarde om te leven,

Zodat ik het leven echt perspectief en diepte kan geven,

 

Soms heb je echter niet alles in de hand,

Dan heeft het leven een hoger plan, maar dat houdt het wel interessant

 

In the end we are all the same,

We lopen ons pad, wellicht een iets andere richting, maar nooit echt alleen,

 

Ik voel me trots en dankbaar voor wat ik heb geleerd

Ook heb ik ervaren dat lessen zich vaker onthullen als ik even naar binnen keer

 

Welke les me nu het meeste beviel?

Kennis en wijsheid vind je overwegend niet in boekjes, maar ligt besloten binnen de bibliotheek van de ziel

Marije de Ruijter

MishaAls je interesse hebt in een opleiding tot hypnotherapeut, dan kan ik de opleiding Psychosociale- en Hypnotherapie bij Academie Hypnos zeker aanbevelen. Deze kwalitatief hoogwaardige opleiding biedt een perfecte mix tussen praktijk en theorie.
 
Wat deze opleiding zo bijzonder maakt, is de focus op persoonlijke groei. Je leert niet alleen technieken en vaardigheden, maar je krijgt ook de ruimte om aan jezelf te werken. Dit zorgt ervoor dat je als therapeut stevig in je schoenen staat en beter kunt inspelen op de behoeften van je cliënten.
 
Bovendien is de structuur van de opleiding goed georganiseerd. De planning wordt ruim van tevoren bekendgemaakt, waardoor je goed kunt plannen en flexibiliteit hebt in het combineren van studie met andere verplichtingen. Wat ik persoonlijk erg waardeer aan deze opleiding, is dat er veel aandacht wordt besteed aan het volgen van de cliënt. Hierdoor worden mensen in hun waarde gelaten en kunnen ze op hun eigen tempo aan zichzelf werken.
 
Kortom, ben je geïnteresseerd in het worden van een hypnotherapeut? Dan raad ik absoluut de opleiding Psychosociale- en Hypnotherapie bij Academie Hypnos aan!
 

Misha (Hypnotherapeut)

testimonial foto

Ik ben in een halfjaar tijd zoveel gegroeid en heb zoveel geleerd over mezelf. Ik vind het echt een pareltje deze opleiding. De juiste keuze. Gaandeweg kom ik erachter dat ik meer kan dan dat ik denk. Faalangst zit me nog steeds in de weg, maar als ik het ondanks dat al redelijk goed kan, dan moet ik het zeker kunnen wanneer ik steeds meer vertrouwen krijg.

De opleiding maakt dat ik een toekomst voor me zie waarin ik happier ben met werk en waarin ik betekenis kan vinden. Met alle ervaringen die ik opdoe, acteer ik steeds minder met angst voor wat een ander ervan kan vinden en steeds meer vanuit eigenwaarde en zelfliefde.

Het is hard werken om het allemaal voor elkaar te boksen, maar de mooie ervaringen, de prachtige methoden, de mensen, eigenlijk alles geeft me steeds zulke mooie levenslessen en ervaringen. Ik heb het er allemaal voor over.

Margo (student)

testimonial foto

Als ik op dit moment naar mijzelf kijk merk ik dat er veranderingen zijn gekomen. Mijn angststoornis is behoorlijk naar de achtergrond getreden, ik onderneem veel meer dingen zonder er van tevoren over na te denken. Er worden nieuwe paadjes in mijn hersenen gecreëerd. 

Ook het contact naar vrienden en onbekenden is zelfverzekerder, meer mezelf kunnen zijn, zonder te denken wat anderen van mij zullen vinden, vooral het aardig gevonden worden. Daarmee kan ik ook veel sneller doorhebben wat hun acties zeggen over henzelf in plaats van over mij en kan ik meer reageren vanuit empathie. Door het starten van deze opleiding geeft het mij voldoening en trots en ondanks dat ik een druk leven heb geeft het leren mij rust en leer ik te begrijpen dat rust en ontspanning afwisselend met uitdaging voor mij een keypoint is.

N.H.G. (student)

 

strand vrouw met hoedIk ben eerstejaars Hypnos student, daarnaast doe ik alvast het vierde jaar. Ik wil Hypnos aanbevelen omdat ik vind dat de studie erg goed is opgebouwd. De hypnotische technieken die we leren zijn erg prettig om te gebruiken: Ze zijn logisch opgebouwd en geven het gewenste resultaat op een veilige en verantwoorde manier.

De manier waarop het opleidingsjaar is opgebouwd is heel goed overdacht: In het begin leer je eenvoudige technieken. Deze worden steeds uitgebreider en je leert zo gaandeweg steeds meer therapeutisch te werken. Tijdens de opleiding krijg je veel ruimte om zelfstandig te oefenen. De veiligheid die daarbij heerst is er als vanzelf.

Dianne (student)

schildpadAcademie Hypnos heb ik leren kennen als een warme omgeving waarin veel kennis liefdevol wordt overgedragen. Door de diversiteit aan docenten krijg je als student veel verschillende invalshoeken te zien en krijg je een divers aanbod aan technieken, methodes en ervaringen. De staf is al jarenlang de stabiele motor waarop Hypnos draait en heeft altijd een luisterend oor voor studenten. In alle gevallen, hoe extreem ook, zal worden gekeken hoe mogelijke problemen of ongemakken kunnen worden opgelost. Ik ervaar veel ruimte en flexibiliteit om als therapeut je eigen weg te zoeken.

Bovendien is er alle ruimte om te werken aan je persoonlijk proces als therapeut en dit maakt de opleiding voor mij dubbel waardevol: ik mag mijzelf als persoon ontwikkelen en als toekomstig (bijna afgestudeerd) therapeute. Er is een grote mate van bereikbaarheid van de docenten, die op elk moment klaar staan om bij te staan met raad en daad. 

Zij bieden ook een veiligheid in de groep, die zorgt voor een fijne saamhorigheid waarin iedereen tot zijn recht komt. Kortom: een fijn, ervaren team van mensen!

Suzanne

testimonial fotoBij Hypnos wordt gestreefd naar communicatie en samenwerking tussen de reguliere zorg en hypnotherapeuten. Als hypnotherapeut wil ik graag een bouwsteen bijdragen aan het geheel van zorg die wij in de 21e eeuw kunnen bieden. 

Wat voor werkwijze of visie spreekt je aan? Voor ik aan de opleiding begon had ik daar nog geen idee van. Bij Hypnos wordt gestimuleerd dat je je persoonlijke visie en eigen manier van werken ontdekt.

Claudie van der Steen (docent)

 

testimonial fotoZoals Eric Berne heeft gezegd: we worden geboren als een prins en door het leven worden we een kikker. Het is de kunst om in je leven weer een prins te worden, en dat is precies wat er met je gebeurt tijdens het volgen van deze opleiding. Je wordt niet alleen maar een deskundige en zuivere hypnotherapeut, maar je wordt ook jezelf zoals je van oorsprong bent, namelijk je authentieke zelf.

Deze transformatie heb ik doorgemaakt nadat ik in 2015 met deze opleiding ben gestart. Het mooie van deze opleiding is dat er niet alleen evidence-based lesstof wordt gegeven, maar dat het spirituele karakter van deze opleiding zorgt voor de ware heling van de ziel. Openhartige en deskundige docenten maken deze reis compleet. Ik kan deze opleiding iedereen die hier klaar voor is van harte aanbevelen: het is een cadeau van het universum!

Olivia

strand vrouw met hoedNa het afronden van de studie psychologie heb ik een aantal jaren gewerkt als coach maar vond dat ik de vaardigheden miste om mensen echt te helpen herstellen. Wat ik zocht was een opleiding hypnotherapie waarbij ik enerzijds de vaardigheden zou leren die ik miste maar ook waar een persoonlijke inbreng mogelijk was.

 Ik wilde niet te feitelijk maar ook niet te zweverig. Ik wilde gestructureerd maar niet massaal. Ik wilde menselijk en respectvol, want als de opleiding dit ademt zal dit ook doorwerken in het vak van therapeut waartoe je wordt opgeleid, was mijn idee. Inmiddels ben ik klaar en zelf ook verbonden aan Hypnos als docent. Dat doe je natuurlijk alleen als je je goed voelt in een organisatie. Dat doe ik nog steeds. 

De opleiding was een hele mooie en complete ervaring. Ik heb er veel meer geleerd dan ik ooit had kunnen bedenken. En nog steeds, ik blijf leren van de dagelijkse dingen in mijn praktijk en vind steeds raakvlakken met wat ik heb geleerd in de opleiding. Ik ga nog regelmatig naar workshops en lesdagen en blijf onder de indruk. Nog steeds ben ik heel trots op Hypnos, blij dat deze opleiding mensen opleidt tot respectvolle en waardevolle therapeuten. En dat is meer dan een persoonlijke indruk, dan een fijn gevoel of een goeie sfeer. Dit is voor mij de basis van het vak van hypnotherapeut.

Brigitte Heijink (psycholoog  en hypnotherapeut)

schildpadWaarom ben ik blij met mijn opleiding bij Hypnos? Bij Academie Hypnos heb ik ruimschoots de ruimte gekregen om mijn eigen stijl te ontwikkelen en mijn eigen weg te vinden binnen de hypnotherapie. De opbouw van de lessen is prettig. Het tempo waarin het lesmateriaal wordt aangeboden is goed. Hierdoor is er steeds weer iets nieuws te exploreren, terwijl er ook voldoende tijd is om kennis te verdiepen en aandacht te besteden aan mijn eigen proces.

Ik was niet in de eerste plaats op zoek naar een opleiding met eigen proceswerk. Toch is eigen proces een logisch gevolg van het samen beoefenen van de lesstof. Er bestaat een prettige balans tussen eigen proces en scholing. De aandacht die er in de opleiding is voor het hypnotisch taalgebruik vind ik geweldig. 

Gaandeweg begrijp ik steeds beter hoe de woorden die ik gebruik mijn cliënt beïnvloeden. Ik kan door specifiek taalgebruik mijn cliënt stimuleren op te gaan in de ervaring, zodat de hierbij horende gevoelens kunnen worden ervaren. Ook kan ik mijn cliënt door het gebruik van hypnotisch taalgebruik stimuleren om van een afstandje naar zijn eigen ervaring te kijken. Hierdoor kan overzicht en inzicht ontstaan.

Wim Klijne