Meteen naar de inhoud

Over Academie Hypnos

Er komt steeds meer belangstelling voor complementaire zorg. Mensen zijn tegenwoordig op zoek naar goede vormen van therapie die hand in hand gaan met de reguliere zorg en bijdragen aan een betere gezondheid en het zich goed voelen.

Er is vraag naar therapeuten die goed opgeleid en respectvol zijn en kwalitatief goede hulp bieden om cliënten te begeleiden. Zorgverzekeraars stellen steeds hogere eisen aan complementaire therapeuten.

Academie Hypnos haakt hierop in door het aanbieden van een complete opleiding hypnotherapie en psychosociale therapie, op hbo-niveau erkend door het CPION, en door het aanbieden van bij- en nascholingen en (korte) opleidingen, afgestemd op de huidige tijd.

Missie

Met onze jarenlange ervaring, gekwalificeerde Docenten en effectieve leeroplossingen, stellen we de Student en de afgestudeerde therapeut in staat continu te blijven leren en optimaal te presteren. We brengen leren en werken dichter bij elkaar en zorgen dat de juiste kennis en vaardigheden voor nu en ook voor de toekomst beschikbaar zijn.

Visie

Academie Hypnos levert een bijdrage aan de complementaire zorg door volwaardige, zelfstandige hypnotherapeuten en psychosociale therapeuten op te leiden. Therapeuten die cliënten begeleiden op een adequate manier en bijdragen aan een betere gezondheid. 

Academie Hypnos biedt een registeropleiding hypnotherapie en psychosociale therapie op hbo-niveau met bij- en nascholingen die voorziet in de behoefte van iedereen die zich wil bekwamen of verdiepen als (hypno)therapeut.

Dominique Stokman

Dominique Stokman, MSc.

Directeur Academie Hypnos

Hypnotherapeut en psychosociaal therapeut, praktijk Droomtijd

Academie Hypnos handelt onder de statutaire naam Droom Opleidingen B.V. (KvK: 71532609)

Hypnotherapie is een hele snelle, verrassende en helende therapie die mensen helpt hun eigen kracht te vinden met behulp van hun zelfgenezend vermogen.

In trance maken mensen contact met hun onbewuste waar antwoorden en oplossingen liggen.

Academie Hypnos stond, voorjaar 2018, op het punt om te stoppen. Omdat het een unieke opleiding is met heel veel aandacht voor het vak hypnotherapie, vond ik dat niet kunnen. Vandaar dat ik er ben ingestapt.

Ik wil heel graag goede hypnotherapeuten opleiden die mensen begeleiden zich beter te voelen, waarbij zij in hun kracht komen te staan. Om er voor te zorgen dat Hypnos nog jarenlang succesvol kan blijven bestaan ga ik Academie Hypnos verder professionaliseren, digitaliseren en transformeren.

Van de studenten verwacht ik dat ze zich ontwikkelen, zowel op therapeutisch als ook op persoonlijk gebied en dat ze daarna met heel veel passie en plezier het vak van hypnotherapie gaan uitoefenen.

Ik zou graag tegen toekomstige studenten willen zeggen:

Kom allemaal naar Academie Hypnos om het mooie vak van hypnotherapie te leren.

Je bent welkom!

Bekijk het korte filmpje hieronder waarin Academie Hypnos zich voorstelt aan Nederland in het programma Op de Zaak op RTL7.


De leslocatie

Academie Hypnos – Hoofdstraat 185 – 3781 AE Voorthuizen

Buiten een intieme, maar ruime groepsruimte beschikken we over verschillende lichte en neutrale werk- en behandelruimtes waar studenten in alle rust kunnen oefenen.

Hypnos

hypnos god van de slaapHypnos is de Griekse god van de slaap. Hypnotherapie maakt gebruik van een trance die vergelijkbaar is met de toestand van dromen. Bij klassieke hypnotherapie kan de cliënt in een toestand van somnambulistische slaap komen. Dit is een slaaptoestand waarna de cliënt na ontwaken niet meer weet wat er is gebeurd. Op autoritaire wijze worden suggesties gegeven die de cliënt bij het ontwaken uit deze slaaptoestand niet meer weet maar die wel doorwerken in het dagelijkse bewustzijn.  Moderne hypnotherapie, met Milton Erickson als belangrijke grondlegger, ontwikkelde zich na 1960 en maakt gebruik van methoden en technieken, waarbij de cliënt de regie houdt, bewust en alert blijft, ook tijdens ervaringen in trance.

De god Hypnos is volgens de Griekse mythologie de tweelingbroer van de God van de dood, Thanatos. Bij Academie Hypnos maakt stervensbegeleiding naast trancewerk, pathologie en psychopathologie ook deel uit van de opleiding. In dit proces van stervensbegeleiding worden de stervende én de therapeut zich veelal bewust van de meest existentiële momenten van het leven.

De inspiratie voor de naam van Academie Hypnos komt vooral van het moment tijdens onze slaap vlak voor het wakker worden. Dit moment is het diepste trancemoment van de dag en is te vergelijken met de toestand van de therapeutische trance in hypnose. Het is het moment enkele minuten of seconden voordat je wakker wordt, een moment waarin je je iets even helder herinnert of waarin je iets zomaar ‘weet’.