Ga naar de inhoud

Angsten overwinnen met hypnotherapie

  Angsten en fobieën kunnen een verlammende invloed hebben op het dagelijks leven van mensen, waardoor simpele activiteiten zoals rijden, vliegen, of zelfs het oversteken van een brug uitdagende obstakels worden. Het kan mensen ontzettend belemmeren in hun dagelijkse leven. Angsten kunnen leiden tot vermijdingsgedrag, waardoor mensen belangrijke aspecten van hun leven beperken zoals werk en sociale contacten.

  Hypnotherapie kan helpen bij het overwinnen van deze angsten door de soms onbewuste oorzaken van de angst aan te pakken.

  Angsten, of het nu gaat om rijangst, vliegangst, of angst voor water, zijn niet alleen het resultaat van negatieve ervaringen, maar ook van onbewuste overtuigingen en geconditioneerde reacties.

  Zelfhulpstrategieën kunnen tijdelijk werken, maar missen de diepere psychologische lagen waar angsten werkelijk wortelen. Zonder deze onderliggende oorzaken aan te pakken, kunnen angsten blijven bestaan of zelfs verergeren, wat kan leiden tot een gevoel van machteloosheid en frustratie.

  Met hypnotherapie kun je als therapeut communiceren met het onbewuste van de cliënt om te onderzoeken wat aan de basis ligt van de angst. Hierbij kun je gebruik maken van methoden als regressie, reïncarnatie of werken met emotiedelen. Door de inzichten die de cliënt krijgt is hij in staat de negatieve overtuigingen te vervangen voor positieve overtuigingen, het vertrouwen te vergroten en de angstreacties te verminderen.

  De voordelen van hypnotherapie als methode bij angsten:

  Hypnotherapie richt zich op de onbewuste oorzaken van angst, in plaats van alleen de symptomen te behandelen.

  Het maakt hierbij niet uit om welke angst het gaat:

  Rijangst, vliegangst, spinnenfobie, straatvrees, angst voor water, honden, donker, hoogtevrees, etc.

  Hypnotherapie wordt aangepast aan de specifieke angsten en behoeften van de cliënt, wat zorgt voor een meer effectieve behandeling.

  Het verminderen van de angst leidt meestal ook tot een betere slaap, meer zelfvertrouwen en een verbeterde kwaliteit van leven.

  Voor diegenen die gevangen zitten in de greep van angst, biedt hypnotherapie een pad naar vrijheid. Angsten hoeven niet langer een belemmerende factor te vormen.

  Wanneer je als therapeut je wilt specialiseren in het behandelen van angsten, is hypnotherapie een must-have in je behandelaanbod.

  In onze opleiding Hypnotherapie en Psychosociale therapie leer je het vak van hypnotherapeut. Als goed geschoolde hypnotherapeut leer je hoe je cliënten veilig en zorgvuldig in trance kunt begeleiden om te werken aan een hulpvraag, ook als zich tijdens de therapie (on)verwachte emoties voordoen.

  Kom kennismaken met Academie Hypnos tijdens een open dag of een open avond.


  Je krijgt antwoord op al je vragen over de opleiding Hypnotherapie en Psychosociale therapie.


  Je maakt een voorbeeldsessie mee en als je wilt kun je zelf een dergelijke voorbeeldsessie ondergaan.