Ga naar de inhoud

Ericksoniaanse hypnose I

Datum/data

Vrijdag 24 januari 2025
Woensdag 29 januari 2025

370,00 incl. 0% btw

Beschrijving

Ericksoniaanse hypnose I

Tijdens deze tweedaagse bijscholing maak je kennis met Ericksoniaanse hypnose, een vorm van hypnose gebaseerd op het werk van de Amerikaanse psychiater Milton Erickson. Erickson wordt gezien als de grondlegger van de moderne hypnotherapie en heeft de kijk op het onbewuste voorgoed veranderd.

Erickson ontwikkelde een methode om direct met het onbewuste van een cliënt te werken. Hij meende dat de taal van het onbewuste de verbeelding is. Daarom gebruikte hij verhalen, metaforen, anekdotes, grappen en raadsels in zijn therapeutisch werk, die werken als gecodeerde berichten voor het onbewuste. Erickson: “Het onbewuste is in staat om de betekenis van de code te kraken, zelfs als het bewuste dat niet kan; juist als het bewustzijn het niet kan”.

We bespreken natuurlijk de invloed van Milton Erickson op moderne hypnotherapie. Naast zijn taalpatronen en interventies had vooral ook zijn manier van denken over de rol en mogelijkheden van het onbewuste veel invloed. We gaan het hebben over de verschillen tussen directe en indirecte hypnose en hoe je trance eliciteert in plaats van induceert; hoe maak je gebruik van alles wat er is en wat is de meerwaarde daarvan?

Natuurlijk gaan we uitgebreid aan de slag met Ericksoniaanse taalpatronen. Je leert zowel eenvoudige als ook meer geavanceerde taalpatronen, die je mogelijkheden als therapeut of coach enorm vergroten. Daarnaast leer je ook een aantal zeer bekende inducties die Erickson ontwikkelde, zoals de Handshake inductie, de My Friend John inductie en werken we met trance fenomenen zoals arm catalepsie en hoe je deze therapeutisch kunt inzetten.

Extra informatie

Erik Willems

Erik Willems is hypnotherapeut en NLP trainer. Naast zijn opleiding bij Academie Hypnos is hij opgeleid door onder anderen Stephen Brooks (Ericksoniaanse hypnotherapie), Jeffrey Zeig (Ericksoniaanse hypnotherapie), Igor Ledochowski (conversationele hypnose) Richard Bandler (NLP), John Overdurf (conversationele hypnose) en David Shephard (Time Line Therapy). Meer informatie over Erik kun je vinden op zijn website: https://www.hypnoworks.nl/

Dagen

02

startdatum

2025-01-24