Ga naar de inhoud

Hypnotherapie in de massagepraktijk

Datum/data

On demand

555,00 incl. 0% btw

Beschrijving

Aangezien massagetherapeuten regelmatig kiezen om de opleiding voor Hypnotherapeut en Psychosociaal therapeut te doen hebben we iets leuks bedacht:

De bijscholing voor masseurs en massagetherapeuten: ‘Hypnotherapie in de massagepraktijk’.

Breng de magie van hypnotherapie in je praktijk, waarmee je je cliënten dieper kunt laten ontspannen en pijn kunt verminderen. Door hypnotherapie toe te voegen aan je massagebehandeling kun je het effect van je behandelingen versterken.

In deze driedaagse bijscholing laten we je kennis maken met hypnotherapie en medische hypnose, op een manier die jij moeiteloos kunt toepassen op de massagetafel.

Hypnotherapie in de massagepraktijk

Wat leer je?

De basis
Je leert wat trance en hypnotisch taalgebruik zijn. Je leert een Prettige Plek toepassen.

Ontspanningstechnieken
Je oefent met een aantal effectieve hypnotherapietechnieken waarmee je je cliënten kunt begeleiden naar een staat van diepe rust en ontspanning. Dit kan heel helpend zijn voor mensen die stress ervaren of moeite hebben met het loslaten van lichamelijke spanning.   

Pijnvermindering
Je leert hoe je hypnotherapie kunt inzetten om pijn en spierspanning te verminderen. De pijnreductiemethoden waarmee jij direct de klachten van je cliënt kunt verlichten zijn ook goed door je cliënt thuis te gebruiken. Je kunt je cliënt dus tools geven om zelf iets aan zijn of haar klachten te doen.

De boodschap van lichamelijke klachten
Je kunt je cliënt helpen de emotionele betekenis van klachten te achterhalen. Je cliënt krijgt inzicht in waar de klacht mee te maken heeft en wat helpend kan zijn om de klacht op te lossen. Je leert een lichaamstocht toe te passen.

Ademhalingstechnieken
Door je cliënt bewust te laten ademen, breng je de aandacht naar het hier en nu; uit het hoofd, in het lichaam. Specifieke ademhalingstechnieken helpen je cliënt te ontspannen en contact te maken met zijn of haar binnenwereld.

Met deze bijscholing kun je direct hypnotherapie toepassen in je praktijk én ervaar je meteen of het vak van Hypnotherapeut en Psychosociaal therapeut ook iets voor jou zou kunnen zijn.

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Elke lesdag heeft een afwisselend karakter van theorie, voorbeeldsessie, zelf ervaren in de rol van cliënt en oefenen als therapeut.

Doelgroep

Deze driedaagse bijscholing is voor masseurs en massagetherapeuten die tijdens deze dagen hun kennis en therapeutisch gereedschap willen verdiepen.

Bewijs van deelname

Na het volgen van deze driedaagse Hypnotherapie in de massagepraktijk ontvang je een bewijs van deelname.

 

Extra informatie

Dominique Stokman

Dominique is medisch bioloog en hypnotherapeut.

startdatum

On demand

Dagen

03