Ga naar de inhoud

Parentificatie

Categorie Tag

Datum/data

On demand

370,00 incl. 0% btw

Beschrijving

Parentificatie is ook in de reguliere psychologie een wat minder bekend fenomeen. Het gaat er onder andere om dat kinderen volwassen taken uitvoeren die niet leeftijdsadequaat zijn en die niet passen in hun “gewone” ontwikkelingstaken.

In de tweedaagse bijscholing gaat het over de soorten parentificatie. Welke zijn constructief en welke destructief? Wat zijn de signalen en effecten? Wat is de dynamiek in familiesystemen? Hoe gaan we om met schuld en schaamte? Wat zijn de gevolgen van parentificatie met name in de grotere context als volwassene?

We bespreken de relatie met onderwerpen als cultuur, seksueel misbruik, hechting, bindings- en verlatingsangst, grenzen durven stellen, psychisch sociale klachten, mannen en vrouwen domein etc.

Tijdens de bijscholing staan we tevens stil bij het herkennen en erkennen van behoeften.

Een voorbeeldsessie is onderdeel van de bijscholing.

Na deze tweedaagse herken je het fenomeen parentificatie beter en weet je welke therapeutische skills je kunt toepassen.

Extra informatie

Coen Sprenger

Coen Sprenger is regressie-en reïncarnatietherapeut. Hij werkt in vijf ervaringsgebieden om met cliënten te komen naar de werkelijke oorsprong van thematieken.
Coen heeft in verschillende functies bij de nationale politie gewerkt onder andere als zedenrechercheur.
Hij verzorgt trainingen bij verschillende bedrijven en gemeenten en werkt als coach en adviseur van managementteams binnen het mkb.

startdatum

On demand

Dagen

02