Ga naar de inhoud

Provocatieve interventies

Datum/data

Zaterdag 22 maart 2025

185,00 incl. 0% btw

Beschrijving

Het gebruik van provocatieve interventies geeft een luchtigheid en interne kracht tot verandering. Juist dit aanzetten van interne hulpbronnen en interne motivatie zorgt dat de cliënt harder gaat werken, in plaats van de therapeut.
Oorspronkelijk ontwikkeld door Frank Farrelly als Provocatieve Therapie geeft deze workshop in een kort tijdbestek handvatten, vertrouwen en ervaring om dit type interventies met succes toe te passen.
Therapie wordt vaak ervaren als erg zwaar en serieus, terwijl het gebruik van dit soort provocatieve interventies een luchtigheid kan bieden zonder het probleem te bagatelliseren.
Wat zou er gebeuren als de therapeut zou stoppen met werken en de verantwoordelijkheid voor verandering bij de cliënt laat liggen, terwijl de therapeut faciliterend blijft?
Tijdens deze workshop krijg je een korte theoretische achtergrond en toelichting. Vrij snel gaan we over op praktisch oefenen en ervaren… en voornamelijk merken hoe snel veranderingen kunnen plaatsvinden.

Extra informatie

Rob van Overbruggen

Rob van Overbruggen is hypnotherapeut en NLP-trainer. Hij is gespecialiseerd in het therapeutisch en coachend begeleiden van mensen met diverse vraagstukken, van angst voor spinnen tot terminale kanker. Tijdens zijn sessies wordt veel gelachen zonder iets weg-te-lachen. De luchtigheid die Rob weet te creëren in de meest uiteenlopende situaties prikkelt de cliënten om dingen makkelijker los te laten.

startdatum

2025-03-22

Dagen

01