Ga naar de inhoud

Slaapproblemen in je praktijk

Categorie Tag

Datum/data

On demand

370,00 incl. 0% btw

Beschrijving

Verhoog de effectiviteit van iedere therapeutische behandeling!

Bijna 1 op de 4 mensen in Nederland is ontevreden met de hoeveelheid slaap of de kwaliteit van slapen. Dat betekent dat wij dagelijks te maken hebben met mensen met slaapproblemen of misschien slaap je zelf wel niet goed. Door de moderne manier van leven is het niet meer vanzelfsprekend om aan een goede nachtrust te komen. Bij mensen met psychische klachten komen slaapproblemen meer voor, terwijl goede slaap essentieel is voor vermindering van de klachten. Iedere therapeut heeft baat bij kennis over slaap, want door het (mee)behandelen van slaap verbetert direct de effectiviteit van de therapeutische behandeling!

De consequenties van slechte slaap zijn veel groter dan men vroeger dacht. Slaapgebrek (minder dan 6/7 uur slaap) en gebrek aan kwaliteit van slaap, heeft een negatief effect op het gehele lichaam en geest. Ieder orgaan, lichaamsfunctie of hersenfunctie heeft baat bij goede nachtrust. Slechte slaap beïnvloedt dus onder andere het immuun-, cardiovasculair-, hormoon- en het endogeen systeem. Zo worden obesitas en diabetes steeds meer in verband gebracht met slechte slaap. Ook mensen met burn-out en depressie hebben vaak slaapproblemen.

Voor therapeuten is het belangrijk om inzicht te hebben in de slaapgewoontes van de cliënt. Bij een goede slaap werken lichaam en geest mee aan de effectiviteit van de therapie. Bij een slechte slaap werkt het tegen. Door het oplossen van slaapproblemen is het mogelijk op veel andere psychologische en fysieke vlakken genezing of verbetering te realiseren. Goede slaap stelt mensen in staat goede sociale interacties te hebben en rustig om te gaan met psychologische uitdagingen.

Wil je dus de effectiviteit van je therapeutische behandeling vergroten of mensen met slaapproblemen behandelen, dan is deze bijscholing voor jou. Ook zinvol als je zelf slaapproblemen hebt!

Bijscholing Slaapproblemen in je praktijk

In deze tweedaagse bijscholing krijg je gedegen kennis over slaap, slaaptypes, slaapproblemen en de therapeutische behandeling daarvan.

Tijdens de bijscholing komt veel theorie aan bod. Het is ook een energieke, praktische en allerminst slaapverwekkende bijscholing. Dus laat je meenemen in de wereld van de slaap…

Dag 1:

Slaapproblemen in je praktijk: vergroot de effectiviteit van je therapeutische behandeling. Ook zinvol als je zelf slaapproblemen hebt!

Doelgroep:

Deze dag is geschikt voor therapeuten, studenten aan een therapeutische opleiding en mensen die geïnteresseerd zijn in slaap of zelf slaapproblemen hebben. 

Dag 2:

Therapeutische behandeling van slaapproblemen in je praktijk.

Slaapproblemen in je praktijk: vergroot de effectiviteit van je therapeutische behandeling. Slaap behandelen bij lichamelijke en psychische klachten.

Na afloop van deze dag heeft de therapeut gedegen kennis over slaap en het effect op lichaam en geest, de co-morbiditeit van slaapproblemen, psychische en lichamelijk aandoeningen. Daarnaast beschikt hij over de mogelijkheden/tools om zijn therapie en behandelplan hierop aan te passen.

Doelgroep:

Deze dag is geschikt voor therapeuten en studenten aan een therapeutische opleiding.

Deze bijscholing is tevens geaccrediteerd als PSBK-nascholing.

Extra informatie

Liesbeth Ravers

Liesbeth Ravers is hypnotherapeut gespecialiseerd in slaapproblemen en Raja yoga docent. http://www.deslaaptherapeut.nl http://www.praktijkvitas.nl

Startdatum

On demand

Dagen

02