SOLK en Hypnotherapie

Datum/data

9, 15 en 30 juni 2021

537,00 incl. 0% btw

SOLK, Somatisch Onvoldoende Verklaarde Lichamelijke Klachten, oftewel psychosomatische klachten, zijn lichamelijke klachten zonder dat hier een lichamelijke oorzaak voor wordt gevonden. De psyche is veelal de oorzaak van lichamelijke klachten.

Je leert in deze driedaagse bijscholing onder meer wat SOLK is, welke klachten eronder vallen, de neurologische kant ervan, praktische therapievormen en hoe je het lichaam erin betrekt.

Deze bijscholing is tevens geaccrediteerd als PSBK-nascholing.

***
Veel zinnige informatie, zowel medisch als hypnotherapeutisch – uitspraak deelnemer
***

Dag 1: Marlies Schurink-Verdonk

Welke rol speelt het lichaam eigenlijk in SOLK? Is het belangrijk om het lichaam bij de therapie te betrekken? En op welke manier zet je hypnotherapie en lichaamsgerichte oefeningen in?

Tijdens deze dag bekijken we dit nader aan de hand van de volgende onderwerpen:

Dit is een interactieve dag met een gebalanceerde combinatie van theorie en praktijk. Het praktijkgedeelte bestaat uit het ervaren en onderzoeken van oefeningen gevolgd door tussentijdse evaluaties.

***
Goede afwisseling tussen theorie en praktij
k – uitspraak deelnemer
***

Dag 2: Emile Keuter

Elke medische specialisatie heeft zijn eigen SOLK. Neurologie is daarbij naast de maag- en darmspecialisatie wel de belangrijkste discipline. Neuroloog Emile Keuter wijst je de weg binnen de neurologie, andere disciplines en SOLK. Aan de orde komen onder meer: hart en ademhaling, PDS, hoofdpijn, duizeligheid, ‘brain fog’ en conversie.

***
De uitleg van Emile
 is verhelderend, goed om te weten en om bepaalde processen te snappen. Boeiend, leuk, interessant, wetenschappelijke onderbouwingen – uitspraak deelnemer
***

Dag 3: Dominique Stokman

Vandaag besteden we aandacht aan praktische hypnotherapie bij SOLK. We oefenen deze dag met twee technieken die gericht zijn op het lichaam: focussen en lichaamstocht. Aan het eind van de dag kun je beiden toepassen. De dag start met een stukje theorie over pijn. De rest van de dag is ervaren en oefenen. Neem dus een (kleine) lichamelijke klacht mee om mee aan het werk te gaan.

 

Voor deze bijscholing ontvang je opdrachten en literatuur.

Doelgroep:

Deze driedaagse bijscholing is voor studerende en afgestudeerde (hypno)therapeuten. Ervaren therapeuten verdiepen tijdens deze dagen hun kennis en therapeutisch gereedschap.

Certificering:

Volg je de driedaagse SOLK en hypnotherapie dan ontvang je het certificaat: ‘SOLK en Hypnotherapie’.

Let op: Therapeuten die de Opleiding Hypnotherapie en psychosociale therapie bij Academie Hypnos deden, hebben als integraal onderdeel van het curriculum, lessen in Medische hypnose gevolgd. Als je deze lesdagen aantoonbaar hebt gevolgd, dan ontvang je na de driedaagse SOLK en Hypnotherapie tevens het diploma Medische hypnose.

Dominique Stokman

Dominique is medisch bioloog, hypnotherapeut en ervaringsdeskundige. Zij brengt mensen graag weer in verbinding met zichzelf.

Marlies Schurink-Verdonk

Marlies Schurink-Verdonk is hypnotherapeut, mindfulnesstrainer, yogadocent en
ervaringsdeskundige. Marlies is gespecialiseerd in PDS en andere SOLK klachten. Haar grootste drijfveer is mensen weer in contact te brengen met zichzelf door lichaam, geest en ziel weer met elkaar te verbinden.

Emile Keuter

Emile Keuter is neuroloog met een grote interesse in hypnotherapie.
Hij zoekt vanuit zijn kennis over de hersenen naar verklaringen voor de processen binnen de hypnotherapie.

startdatum

2021-06-09

Dagen

03