Meteen naar de inhoud

SOLK/ALK en Medische hypnose

Datum/data

6 februari 2024
27 februari 2024
12 maart 2024

555,00 incl. 0% btw

Beschrijving

Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK), bij sommigen ook bekend als Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK) zijn lichamelijke klachten waarvoor na medisch onderzoek geen somatische oorzaak wordt gevonden die de betreffende klachten voldoende verklaart.

SOLK/ALK vormt een ernstig en omvangrijk probleem in de gezondheidszorg en maatschappij, omdat patiënten met SOLK/ALK belemmeringen in hun dagelijks functioneren tegenkomen, een hoog werkverzuim hebben, een grote lijdensdruk en een verminderde kwaliteit van leven ervaren.

In deze driedaagse bijscholing leer je wat SOLK/ALK is, de theoretische invalshoeken over het ontstaan en in stand houden van SOLK/ALK en leer je hoe je als hypnotherapeut met Medische hypnose SOLK/ALK behandelt.

Deze bijscholing is tevens geaccrediteerd als PSBK-nascholing.

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Elke lesdag heeft een afwisselend karakter van theorie, voorbeeldsessie, zelf ervaren in de rol van cliënt en oefenen als therapeut.

Voor deze bijscholing ontvang je opdrachten en literatuur.

Doelgroep

Deze driedaagse bijscholing is voor studerende en afgestudeerde (hypno)therapeuten. Ervaren therapeuten verdiepen tijdens deze dagen hun kennis en therapeutisch gereedschap.

Certificering

Na het volgen van deze driedaagse SOLK/ALK en Medische hypnose ontvang je een certificaat.

Wanneer je de driejarige opleiding Hypnotherapie en Psychosociale therapie hebt afgerond plus deze drie dagen SOLK/ALK, ontvang je het diploma Medische Hypnose.

Deze driedaagse is onderdeel van de 9-daagse opleiding Medische Hypnose (inclusief SOLK/ALK) voor mensen die de opleiding Hypnotherapie en Psychosociale therapie niet hebben gedaan en een basis Hypnotherapie willen leren om hypnotherapeutisch te kunnen werken met lichamelijke klachten. Na succesvolle afronding van deze 9-daagse ontvang je een diploma van 18 ECTS.

STAP-budget

Je kunt het STAP-budget aanvragen voor opleidingen die jouw positie op de arbeidsmarkt vergroten.
Lees hier meer over het STAP-budget.

Testimonials

Zeer leuke scholing, leerzaam en direct praktische toepasbaarheid bij een fijne en professionele academie!
Miranda

Een must voor iedereen in de gezondheidszorg.
Deelnemer

Gevarieerd, interessant, compleet.
Louis

Ervaren docent. Waardevol om met de verschillende deelnemers uit het therapieveld uit te wisselen en samen te werken.
Deelnemer

Extra informatie

Daantje de Wit

Daantje de Wit is als psycholoog gespecialiseerd en afgestudeerd in het onderwerp Medische hypnose en SOLK. Ze heeft bijna 30 jaar ervaring als hypnotherapeut, en is onder meer ook orthomoleculair therapeut.

startdatum

2024-02-06

Dagen

03