Ga naar de inhoud

SOLK/ALK en Medische hypnose

Datum/data

Donderdag 13 februari 2025
Dinsdag 11 maart 2025
Woensdag 16 april 2025

555,00 incl. 0% btw

Beschrijving

SOLK/ALK

SOLK staat voor Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten. Het zijn lichamelijke klachten waarvoor na medisch onderzoek geen somatische oorzaak wordt gevonden die de betreffende klachten voldoende verklaart. Soms is er wél een somatische oorzaak gevonden, maar verklaart deze oorzaak niet meer de aanhoudende, chronische klachten die een cliënt heeft. Daarom spreken we tegenwoordig naast SOLK ook van ALK. ALK staat voor Aanhoudende Lichamelijke Klachten. Het gaat er hierbij niet meer om of de oorzaak van de lichamelijk klacht is verklaard. Het gaat over de gevolgen van de klachten op allerlei gebied en hoe het natuurlijk herstel bevorderd kan worden.

SOLK/ALK vormt een ernstig en omvangrijk probleem in de gezondheidszorg en maatschappij, omdat patiënten met deze belemmeringen in hun dagelijks functioneren tegenkomen, een hoog werkverzuim hebben, een grote lijdensdruk en een verminderde kwaliteit van leven ervaren.

In deze driedaagse bijscholing leer je wat SOLK en ALK zijn, de theoretische invalshoeken over het ontstaan en in stand houden van SOLK/ALK en leer je hoe je als hypnotherapeut deze klachten met Medische hypnose behandelt.

Deze bijscholing is tevens geaccrediteerd als PSBK-nascholing.

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Elke lesdag heeft een afwisselend karakter van theorie, voorbeeldsessie, zelf ervaren in de rol van cliënt en oefenen als therapeut.

Doelgroep

Deze driedaagse bijscholing is voor studerende en afgestudeerde (hypno)therapeuten. Ervaren therapeuten verdiepen tijdens deze dagen hun kennis en therapeutisch gereedschap.

Certificering

Na het volgen van deze driedaagse SOLK/ALK en Medische hypnose ontvang je een bewijs van deelname.

Deze driedaagse is onderdeel van de 9-daagse opleiding Medische Hypnose (inclusief SOLK/ALK) voor mensen die de opleiding Hypnotherapie en Psychosociale therapie niet hebben gedaan en een basis Hypnotherapie willen leren om hypnotherapeutisch te kunnen werken met lichamelijke klachten. Na succesvolle afronding van deze 9-daagse ontvang je een diploma van 20 EC.

Testimonials

Zeer leuke scholing, leerzaam en direct praktische toepasbaarheid bij een fijne en professionele academie!

Een must voor iedereen in de gezondheidszorg.

Gevarieerd, interessant, compleet.

Ervaren docent. Waardevol om met de verschillende deelnemers uit het therapieveld uit te wisselen en samen te werken.

Extra informatie

Daantje de Wit

Daantje de Wit is als psycholoog gespecialiseerd en afgestudeerd in het onderwerp Medische hypnose en SOLK. Ze heeft bijna 30 jaar ervaring als hypnotherapeut, en is onder meer ook orthomoleculair therapeut.

Startdatum

2025-02-13

Dagen

03