Ga naar de inhoud

Werken met geweldloze communicatie

Datum/data

17 november 2024

185,00 incl. 0% btw

Beschrijving

‘Je kunt niet niet communiceren’ zei Paul Watzlawick en zeker in de therapeutische praktijk is communicatie cruciaal.
Geweldloze communicatie, verbindende communicatie of Nonviolent Communication is een manier van communiceren ontwikkeld door de psycholoog Marshall Rosenberg. Rosenberg werd onder andere geïnspireerd door Carl Rogers en Manfred Max-Neef en door vredesdenkers als Mahatma Gandhi en Martin Luther King. Hij ziet empathie als rode draad om in verbinding met elkaar en jezelf te komen en te zijn.
Hoe kun je door bewuster gebruik van woorden echt op je cliënt afstemmen en zo de therapeutische relatie verdiepen? Hoe kun je iemand meer in zijn essentie horen en niet alleen in zijn verhaal? Hoe kun je in een gesprek doordringen tot diepere waarheden?

Inhoud, kennis en vaardigheden

Deze dag gaan we praktisch, theoretisch en vooral empathisch aan de slag. Dit doen we met behulp van onder meer technieken uit de Geweldloze Communicatie en ‘Circling’, een methode om elkaar zonder oordeel te ontmoeten. Het rapport tussen therapeut en cliënt staat centraal. We brengen blinde vlekken en valkuilen in onze communicatie aan het licht zodat we behoeftegericht nieuwe oplossingen kunnen ontdekken.
Je leert het model van Geweldloze Communicatie begrijpen en beleven.
Je leert het in de praktijk toepassen van hypnotherapeutische interventies, waarbij Geweldloze Communicatie centraal staat.

PSBK

Deze bijscholing is tevens geaccrediteerd als PSBK-nascholing.

Extra informatie

Dagen

01

startdatum

2024-11-17