Ga naar de inhoud

Bijscholing ‘de aangedane geest, het aangedane lichaam’

  Hoe kijk jij naar jezelf als mens, therapeut of cliënt?

  En hoe kijken anderen naar jou?

  Jaap van Ravenzwaaij geeft ’s middags op 4 juli de PSBK bijscholing ‘De aangedane geest, het aangedane lichaam.’ (PSBK, 3 punten)

  Door middel van vele oefeningen zoals het negatieve lichaamsbeeld, het gevoel over je uiterlijk/geest en het beoordelen van jezelf kom je vanuit de huidige naar de gewenste situatie.

  Je kunt dit toepassen op de cliënt met kanker die zich aangedaan voelt zonder borst of met een stoma. Uiteraard kun je dit ook toepassen op andere cliënten met een aangedaan lichaam.

  Zelfkennis en assertiviteit spelen hierin een belangrijke rol. We doen ook een imaginatie oefening “het aangetaste lichaam”.

  De docent:

  Jaap van Ravenzwaaij heeft 35 jaar beroepservaring als verpleegkundige in diverse sectoren van de gezondheidszorg. Zijn specialisatie is kanker, aids en seksuele hulpverlening. Hij heeft de oncologie opleiding in het St. Radboud Ziekenhuis in Nijmegen gevolgd.

  Verder heeft hij bij middelbare- en hogescholen en bedrijven les en trainingen gegeven. Hij is hypnotherapeut en had een praktijk voor hypno-psychotherapie, psycho-oncologische therapie en sekse specifieke therapie. Momenteel is hij gepensioneerd.

  Locatie: 

  Academie Hypnos

  Hoofdstraat 185

  3781 AE Voorthuizen

  Datum:

  4 juli 2023 van 14.00-17.00

  Kosten:

  € 97,50 (incl. 0% btw)

  Meld je hier aan:

  Deze bijscholing is geweest