Ga naar de inhoud

De voordelen van hypnotherapie

  Ontdek de magie van hypnotherapie!

  Als therapeut of coach ben je waarschijnlijk al bekend met verschillende vormen van therapie.

  Maar heb je al eens nagedacht over de voordelen van hypnotherapie?

  Ik wil je graag vertellen waarom hypnotherapie een waardevolle toevoeging kan zijn aan je praktijk.

   

  Hypnotherapie geeft ons toegang tot het onbewuste. Het onbewuste is het deel van ons brein waar onze diepgewortelde overtuigingen en patronen worden gevormd.

  Met hypnotherapeutische methoden en technieken kun je rechtstreeks contact maken met dit deel van de geest en de kern van de problemen van je cliënt aanpakken.

  Dit maakt hypnotherapie een krachtige tool voor het veranderen van gedrag, het helen van trauma en het transformeren van negatieve overtuigingen.

   

  Hypnotherapie werkt snel, efficiënt en langdurig.

   

  Hypnotherapie richt zich op het oplossen van problemen op een dieper niveau en kan daarom in een aantal sessies al prachtige resultaten opleveren.

  Dit betekent dat je als therapeut meer cliënten kunt zien en een hoger slagingspercentage kunt bereiken in minder tijd dan andere therapievormen. En het effect van deze manier van hypnotherapie toepassen helpt de cliënt duurzaam verder.

   

  Het is breed inzetbaar.

   

  Hypnotherapie kan worden gebruikt voor het behandelen van angst, depressie, rouw, seksueel misbruik, verslavingen, chronische pijn, slaapstoornissen, trauma en nog veel meer.

   

  Dit betekent dat je als hypnotherapeut de mogelijkheid hebt om mensen te helpen met een breed scala aan problemen en dus een groter publiek kunt bereiken.

   

  Tot slot is hypnotherapie een vorm van therapie die steeds meer in populariteit groeit.

   

  Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van hypnotherapie en zoeken hiernaar als een alternatief voor traditionele vormen van therapie.

  Door je te specialiseren in hypnotherapie, kun je je cliënten een krachtige, diepgaande behandeling bieden.

   

  Bij Academie Hypnos bieden wij de opleiding tot professioneel, volwaardig hypnotherapeut én psychosociaal therapeut in één.

   

  Als hypnotherapeut werk je holistisch en eclectisch. Dit betekent dat de hulpvraag van je cliënt het uitgangspunt is en dat je de keuze hebt uit een breed palet aan methoden en technieken om een behandelplan op maat te maken.

  Een kleine greep uit de technieken en methoden in de opleiding zijn:

  -Werken met persoonlijkheidsdelen

  -Transactionele analyse

  -Zelfreflectietechnieken zoals de Grot en de Spiegel

  -Emotional Freedom Technique

  -Ideomotorische vingersignalen

  -Ericksoniaanse hypnose

  -Zelfhypnose

  -Tijdlijn therapie

  -Innerlijk kindwerk

  -Mindfulness

  -Regressie en reïncarnatie

   

  Na afronding van de opleiding ben je in staat volledig zelfstandig als hypnotherapeut en psychosociaal therapeut te werken en komen jouw behandelingen in aanmerking voor vergoeding bij de meeste zorgverzekeraars in het aanvullende pakket.

  We nodigen je ook graag uit voor onze open dag: 

  Open dag of open avond