Ga naar de inhoud

EMDR & Trance

  Wil jij leren werken met EMDR en trance?

  In deze opleiding leer je het basisprotocol van EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) op de juiste wijze toepassen in je praktijk. Aangezien veel therapeuten werken met meervoudige problematiek, besteden we hier ook aandacht aan. 

  Wat deze opleiding onderscheidt van andere opleidingen in EMDR is dat je trance effectief leert integreren in de behandelingen. Hierdoor wordt de EMDR nog krachtiger en effectiever.

  Wat is EMDR?

  EMDR is een zeer snelle en krachtige methode voor het verwerken van effecten van nare, onverwerkte situaties, zodat deze geen negatieve invloed meer hebben op het dagelijkse leven. Vervolgens is het mogelijk om met behulp van EMDR een positief perspectief op de situatie te internaliseren. Het is een baanbrekend therapieproces dat therapeuten in het begin vooral gebruikten voor de behandeling van mensen die lijden aan zware trauma’s uit het verleden. Inmiddels zijn talloze andere toepassingen ontdekt die ontlading en herkadering van situaties mogelijk maken. Hierdoor wordt de weg vrijgemaakt voor transformatie waar dit wenselijk is.

  Hypnotische trance

  Trance is een verzamelwoord voor diverse diepgaande methodes die je kunt toepassen in sessies met cliënten voor positieve transformatie. In trance maak je contact met het innerlijk weten, het onbewuste en hebben suggesties veel meer invloed dan normaal gesproken. Hierdoor kan een snellere verwerking plaatsvinden. Om EMDR te ondersteunen of versterken zijn tal van trance interventies mogelijk die je heel goed kunt toepassen tijdens het EMDR-proces. In deze opleiding leer je een aantal interventies integreren in het werken met cliënten. 

  Docent Nathalie Wilkers over de relatie tussen EMDR-therapie en trance

  In eerste instantie werk ik altijd met EMDR. Dit zorgt voor een adequate verwerking wat vaak essentieel is voordat er iets kan transformeren bij de cliënt. Doordat ik een enkele keer niet direct het gewenste effect kreeg in een EMDR-traject met een cliënt, ben ik interventies met trance gaan toepassen. Dat maakte het gemakkelijker om iets te doorbreken. Toen ik steeds meer ervaring kreeg met de combinatie EMDR en trance, bleek dat het in bepaalde situaties zelfs zinvol is te starten met hypnotische interventies als ingang van een EMDR-traject. Ik merkte hoe EMDR en trance elkaar op sublieme wijze kunnen aanvullen, een therapeutisch duo met grote mogelijkheden!

  Wil jij EMDR en Trance leren toepassen en daarmee je therapeutische vaardigheden uitbreiden?

  Dan is deze opleiding iets voor jou!

  Deze EMDR opleiding bevat 7 contactdagen met een tussentijds en aansluitend supervisie traject. Dit geeft een diploma van 15 EC, 42 punten.

  Het is belangrijk je te realiseren dat je geacht wordt om tussen de lesdagen door, de reader goed door te nemen, de presentatie te bestuderen en met elkaar te oefenen. Dit wordt getoetst met een aantal vragen en een opname van een sessie die je instuurt ter supervisie. Na afloop van de opleiding gaat de supervisie door totdat er in totaal 15 sessies zijn ingeleverd. De opleiding vraagt dus meer van je dan alleen het bezoeken van de lesdagen.