Ga naar de inhoud

EMDR en trance

  EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een krachtige therapeutische methode om de lading van nare ervaringen, trauma’s en onverwerkte situaties af te halen, zodat deze geen negatieve invloed meer hebben op het dagelijkse leven.

  In de opleiding EMDR en Trance leer je hoe je het EMDR protocol succesvol toepast, in combinatie met trance. Omdat de cliënt in trance contact maakt met zijn innerlijk weten en het onbewuste, hebben de suggesties die je geeft veel meer invloed dan wanneer je zonder trance werkt. Hierdoor kan de behandeling nog sneller effect hebben. Om het EMDR proces te ondersteunen en een snellere verwerking te stimuleren leren we je het mogelijke samenspel van trance en EMDR. Deze opleiding is een waardevolle uitbreiding van je therapeutische vaardigheden.

  Ervaring van een deelnemer:
  Je leert waarom je bepaalde dingen doet in het EMDR-basisprotocol. Je ontdekt dat er ruimte en creativiteit mogelijk is binnen het basisprotocol. Hierdoor krijg je ook inzicht in hoe je ermee om kunt gaan als dingen niet gaan zoals het protocol voorschrijft. Je krijgt speelruimte waardoor je zelfvertrouwen toeneemt.
  Doe deze opleiding als je ‘echt’ wilt leren werken met EMDR. Ik heb heel veel geleerd in een hele korte tijd.

  Het werken met trauma en nare herinneringen vraagt de juiste kennis en vaardigheden. We streven er bij Academie Hypnos naar dat je de methodiek op de juiste wijze aanleert zodat je het meteen na de opleiding EMDR en Trance met voldoende kennis en vaardigheden en veel plezier kunt toevoegen aan jouw eigen behandelwijze.  Naast de 7 contactdagen is er daarom ook een supervisietraject waarna jij de tools en vaardigheden in handen hebt om cliënten goed te kunnen begeleiden met deze krachtige methode.

  Docent: Nathalie Wilkers
  Nathalie Wilkers is Master Coach en Master Counselor. Ze volgde een opleiding in Westerse Psychosociale Therapie en een zesjarige opleiding in Boeddhistische Psychologie. Daarna is zij opgeleid tot EMDR-therapeut en volgde een aantal studies o.a. bij Jan Geurtz op gebied van relaties. Zij is docent en supervisor voor studenten EMDR, ontwikkelde haar eigen stijl in EMDR-therapie en daar is deze opleiding het resultaat van. Haar expertise ligt op het gebied van Relaties & Gedragsverslavingen.