Ga naar de inhoud

Studenten- en docentenevaluatie 2022

  evaluatie 2022

  Met een mooie start van het nieuwe opleidingsjaar kijken we ook tevreden terug op het afgelopen jaar. 

  Er is een uitgebreide evaluatie uitgevoerd onder studenten van de opleiding Hypnotherapie en Psychosociale therapie en docenten. Met mooie uitkomsten die we graag delen. 

  Respons

  De evaluatie van het afgelopen opleidingsjaar hebben we uitgevoerd zowel onder studenten als docenten van de opleiding. De respons was respectievelijk 95% (39 van 41) en 65% (15 van 23). De antwoordmogelijkheden waren ‘onvoldoende’, ‘voldoende’ en ‘top’. 

  Resultaten

  87% van de studenten voelt zich goed voorbereid op zijn of haar werk als therapeut. Vooral de derdejaars studenten, die binnenkort het veld in gaan, zijn heel tevreden (100%). Zij vinden het een gedegen opleiding die hen goed voorbereidt op het vak van hypnotherapeut. 

  De sfeer binnen de groepen neemt een belangrijke plaats in. 72% van de studenten ervaart een prettige sfeer (veiligheid en vertrouwen) in de lesgroepen. Voor het oefenen in de oefengroepen is dit zelfs 82%. De percentages zijn een cijfermatige vertaling van de band die de studenten met elkaar ontwikkelen.

  67% van de studenten is zeer tevreden over de opleiding en de docenten, met name over de hoofddocenten. Hun lessen sluiten het beste aan bij de te leren stof. De tevredenheid over gastdocenten is ook goed.

  De docenten waarderen de communicatie (100%) en de informatievoorziening vanuit de opleiding (96%) als goed .

  Verbeterpunten

  Ook kwam een aantal verbeterpunten naar voren. Een groot deel hiervan realiseren we tegelijkertijd met onze verhuizing naar Voorthuizen. De andere aandachtspunten nemen we mee in de nieuwe studiewijzers en lesopbouw.

  Met dank aan alle studenten en docenten die het evaluatieformulier invulden. 

  Erkenning door CPION

  Jaarlijks nemen wij een uitgebreide evaluatie af onder studenten en docenten om de kwaliteit van het onderwijs te monitoren. Als opleider wordt dit van ons verwacht. Belangrijker nog is dat onze studenten tevreden zijn over de opleiding en zich een volwaardig therapeut voelen op het moment dat ze de opleiding afronden. De uitkomsten bespreken we intern met de adviescommissie en rapporteren dit aan de accrediterende instelling CPION.

  Hieronder nog een aantal opmerkingen van studenten met betrekking tot de evaluatie

  ‘Ik vind de opleiding heel divers en we leren zo veel wat we meteen in de praktijk kunnen inzetten.’ 

  ‘Boven verwachting. Erg kundig en uitgebreid.’ 

  ‘Als ik het vergelijk met andere particuliere HBO opleidingen dan wordt er een goede solide basis gelegd om straks als therapeut aan de slag te kunnen gaan.