Ga naar de inhoud

Kun je na de opleiding “Hypnotherapie voor de zorgprofessional” alsnog aansluiten bij de volledige opleiding?

    Sommigen studenten die bijvoorbeeld psycholoog, arts of psychotherapeut zijn kiezen ervoor op de opleiding Hypnotherapie voor de Zorgprofessional te doen. Deze duurt 15 maanden en is dus korter dan de volledige opleiding Hypnotherapie en Psychosociale therapie. Echter, met deze opleiding word je geen registertherapeut en hebben jouw cliënten geen recht op vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering voor hypnotherapie.

    Het kan daarom zijn dat je toch geïnspireerd bent geraakt om de volledige opleiding te doen. Aangezien deze opleiding veel overlap heeft met lessen uit jaar 1, 2 en 3, kun je er altijd voor kiezen om de overstap te maken naar de volledige opleiding. Vice versa is dit trouwens ook mogelijk.

    Als je bovendien vrijstelling hebt voor het PSBK programma, is het in individuele gevallen zelfs mogelijk om drie of vier jaar opleiding in twee jaar af te ronden. We maken dan een op maat gemaakt programma voor jou. De haalbaarheid heeft uiteraard te maken met je persoonlijke situatie en je eigen gedrevenheid en efficiëntie. 

    Tag: Algemeen