Ga naar de inhoud

Waarom een drie-/vierjarige opleiding als ik ook hypnose in een half jaar kan leren?

    Er worden verscheidene opleidingen met verschillende lengtes aangeboden. In een korte opleiding van bv. een half jaar leert iemand om met hypnose te werken. De opleiding tot Hypnotherapeut en Psychosociaal therapeut zoals wij die aanbieden bij Academie Hypnos is langer. Dit is omdat we studenten opleiden tot volwaardige (hypno)therapeuten. Je leert naast het werken met hypnose nog veel meer. Er is veel aandacht voor algemene therapeutische vaardigheden, je eigen therapeutische ontwikkeling en het onderdeel Psychosociale Basiskennis (PSBK). Sommige dingen kosten meer tijd en aandacht om tot een bepaalde kwaliteit te komen. Je kunt in een half jaar zeker leren met hypnose te werken. Iemand kan naar onze bescheiden mening alleen niet in een half jaar leren om een volwaardige (hypno)therapeut te worden die een cliënt met allerhande problematiek succesvol en duurzaam kan behandelen.

    Academie Hypnos biedt kwaliteit. We leiden onze studenten op tot all-round therapeuten. We werken met relatief kleine groepen zodat iedereen voldoende kan leren. We bieden veel verschillende methoden en technieken. Deze verbreden je mogelijkheden en vaardigheden als therapeut. Vanuit onze visie is het belangrijk om veel verschillende kennis en vaardigheden te hebben om cliënten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

    De opleiding bij Hypnos zorgt ervoor dat je na afronding van de opleiding een stevige basis hebt om een eigen praktijk op te starten. Je weet goed hoe je allerlei hulpvragen kunt behandelen. Je staat als therapeut stevig in je schoenen en je staat niet zomaar met je handen in het haar.

    Met een drie-/vierjarig diploma Hypnotherapie op hbo-niveau, inclusief PSBK, kom je in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering, met een opleiding van een half jaar niet. De diploma’s van een korte hypnose opleiding en een volwaardige opleiding tot hypnotherapeut zijn dan ook zeker niet hetzelfde.

    Tag: Algemeen