Ga naar de inhoud

Geschiedenis Academie Hypnos

  roadway-surrounded-by-trees

  Academie Hypnos is in 1997 opgericht door Barbelo Uijtenbogaardt. De eerste studenten startten in januari 1998. De eerste lessen werden gegeven in de Watergraafsmeer in Amsterdam en vrij snel daarna in de St. Jacobsstraat dichtbij het Centraal Station en in De Ruimte. Diploma-uitreikingen vonden in die tijd plaats in de Rode Hoed en in het Bethaniën Klooster.

  In 2001 kreeg Academie Hypnos een eigen locatie aan de Seringenstraat in Aalsmeer. Vier jaar later, in 2005 vestigde de academie zich op de huidige locatie, Herenstraat 64A in Bussum, een wat centralere plaats in Nederland. Op deze plek worden nog steeds de lessen verzorgd.

  Door de diversiteit aan docenten en supervisoren voor de praktijkbegeleiding werd de ‘Opleiding voor hypnotherapie en psychosociale therapie’ een professionele opleiding.

  Bij- en nascholing kreeg vanaf het begin veel aandacht. Naast de driejarige opleiding richtte Barbelo de eenjarige NLP-practitioner opleiding en opleiding Psycho-oncologie op, samen met diverse andere docenten. Doordat de driejarige opleiding aangevuld kon worden met diverse kortere opleidingen en workshops konden studenten vanaf dat moment ook afstuderen voor een vierjarige opleiding Hypnotherapie en psychosociale therapie.

  Academie Hypnos groeide. Pedagogiek, psychologie, medische kennis, de DSM en vele technieken en methoden die de hypnotherapie versterken en ondersteunen kregen steeds meer aandacht.

  In 2006 bereikte Academie Hypnos een belangrijke mijlpaal. De opleiding was vanaf dat moment geaccrediteerd op hbo-niveau. Psychosociale basiskennis kreeg een prominente rol.

  Vanaf 2013 zijn alle afgestudeerden bij Academie Hypnos PSBK geaccrediteerd door het CPION.

  Vanaf april 2018 heeft Dominique Stokman het stokje overgenomen van Barbelo.

  Barbelo nam in juni 2019 definitief afscheid van Academie Hypnos.

  Barbelo Uijtenbogaardt, oprichtster Academie Hypnos

  Barbelo Uijtenbogaardt is pedagoog, docent, hypnotherapeut, Raja yoga docent en trainer familieopstellingen.

  Als pedagoog had Barbelo vooral aandacht voor het zieke en verwaarloosde kind. Zij werkte eerst in de kinderbescherming en daarna zestien jaar in ziekenhuizen. Daar werkte ze onder andere met pijnreductie en gezinstherapie. Sinds 1992 geeft ze stervensbegeleiding aan kinderen en volwassenen. In haar passie voor hypnotherapie zijn haar meest dierbare lessen de lessen die over pijn, ziekte, sterven en rouw gaan.

  Barbelo ontdekte bij toeval dat iemand imaginerend van een roltrapfobie kon herstellen en dat kinderen minder pijn hadden. Hier wilde ze meer over weten en ging daarom de hypnotherapie opleiding volgen aan het IEP. Ze kreeg les van diverse Amerikaanse docenten.

  Barbelo gaf les bij de SETH, het IEP en het ATMA-instituut. Zij deed dit met hart en ziel en draagt graag uit hoe geweldig hypnotherapie is en hoeveel je er mee kunt doen.

  In 1997 richtte Barbelo haar eigen opleiding op: Academie Hypnos en zocht het midden tussen spiritualiteit en rationaliteit. Ze schreef een aantal boeken en sprak visualisaties in.

  Ze is een natuurliefhebber, houdt van tuinieren, muziek en speelt graag piano. Ze houdt van mensen met al hun specifieke persoonlijke gedragingen en achtergronden en van haar familie, dat toch het belangrijkste is dat er is.