Ga naar de inhoud

Hoe vind ik een goede hypnotherapeut?

    hoe vind ik een goede hypnotherapeut website

    Je hebt wellicht online al een paar keer hypnotherapie voorbij zien komen of gehoord dat mensen in je omgeving bij een hypnotherapeut geweest zijn.

    Het aantal hypnotherapeuten groeit en hypnotherapie wordt steeds populairder dan complementaire therapie.

    Hypnotherapie is een effectieve methode om allerlei hulpvragen te behandelen.

    Je kunt dan onder andere denken aan trauma, onzekerheid, faalangst, fobieën, rouwverwerking, chronische pijn of verslavingen.

    Ook de medische wereld raakt steeds meer bekend met hypnotherapie. Veel artsen verwijzen al patiënten met Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) of psychosomatische pijnklachten zoals SOLK en ALK door naar  hypnotherapeuten. Dit is voor patiënten een welkome ontwikkeling, omdat er medisch gezien vaak geen goede behandeling geboden kan worden voor dit soort klachten.

    Mensen in de laatste fase van hun leven hebben palliatieve zorg en aandacht nodig. Hypnotherapie kan ontspanning, pijnvermindering en rust geven, wat voor de patiënt heel fijn is. Voor de familie voelt het vaak ook goed dat er nog iets gedaan kan worden om hun dierbare het zo comfortabel mogelijk te maken.

    Maar hoe vind je nou een goede hypnotherapeut?

    Het is niet gek als je door het grote aanbod van therapeuten door de bomen het bos niet meer ziet.

    Als erkend opleider van geregistreerde hypnotherapeuten en psychosociaal therapeuten vinden wij het heel belangrijk dat je voor jouw therapie in goede handen bent.

    Daarom geven we je 5 tips:

    1. Vind een therapeut die goed opgeleid is om hypnotherapie uit te voeren. Vraag bijvoorbeeld in je omgeving of iemand een positieve ervaring heeft met een hypnotherapeut of doe online een zoekopdracht voor ‘hypnotherapeut’, ‘hypnotherapie’.
    2. Je kunt vragen aan een therapeut welke opleiding hij of zij gehad heeft en hoe lang de opleiding duurde. Je kunt je voorstellen dat een opleiding van vier jaar over het algemeen meer inhoud heeft dan een cursus van een half jaar. Dit wil niet zeggen dat die therapeut slecht is. Iemands kennis en kunde hangt ook af van eventuele andere opleidingen die hij of zij genoten heeft. Een goede therapeut beantwoordt eerlijk en open je vragen.
    3. Is de therapeut aangesloten bij een erkende beroepsvereniging? Beroepsorganisaties zoals de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH) stellen hoge eisen aan hun therapeuten en zien erop toe dat therapeuten goed geschoold zijn en hun kennis en vaardigheden up-to-date-houden. Op de website van de NBVH kun je door deze vereniging erkende hypnotherapeuten vinden.
    4. Voordat je online een afspraak met een therapeut inplant, bel of mail even met de therapeut om te bespreken of hypnotherapie geschikt is voor de hulpvraag die jij hebt of hoe hij werkt. Iedere hypnotherapeut werkt op zijn eigen manier, met wellicht een andere visie dan de volgende hypnotherapeut. 
    5. Meestal kom je bij een therapeut eerst voor een intake, voordat de therapeutische sessies echt beginnen. De intake is een uitgebreid gesprek waarin de therapeut van alles van jou wil weten om te bepalen of hypnotherapie de juiste aanpak is en welke methoden helpend kunnen zijn. Voor jou is dit gesprek ook goed, om te voelen of er een klik is met de therapeut. Want, laten we eerlijk zijn: de therapeut kan nog zo bekwaam en goed opgeleid zijn, je moet je er wel goed bij voelen. Wanneer iets niet goed voelt, maak het dan meteen bespreekbaar of kijk nog even verder naar een andere hypnotherapeut.
    6.  

    Hier kun je door Academie Hypnos geschoolde therapeuten vinden:

    Heb je nog vragen?
    Neem dan gerust contact met ons op.