Ga naar de inhoud

Hypnotherapie is gewoon magisch

  Hypnotherapie is een bijzondere therapeutische benadering om cliënten te helpen met de meest uiteenlopende klachten en hulpvragen. Een hypnotherapeut beschikt over een veelzijdige gereedschapskist aan tools en technieken die de meest effectieve en positieve veranderingen bij cliënten kan bewerkstelligen.

  De magie van hypnotherapie

  Wat hypnotherapie magisch maakt is het vermogen om direct met het onbewuste van de cliënt te communiceren. Deze directe lijn naar het diepste deel van ons denken kan opmerkelijke veranderingen teweegbrengen die soms bijna onmiddellijk voelbaar zijn. De kracht van het onbewuste in combinatie met hypnotherapeutische interventies kan grote transformaties teweegbrengen, die met andere therapieën niet haalbaar zijn.

  Hypnotherapie werkt met trance. Trance is een toestand van diepe ontspanning en verhoogde concentratie, waarbij de cliënt waardevolle inzichten en antwoorden in zichzelf kan vinden. Inzichten die duurzame verbeteringen in gedrag en emoties als resultaat kunnen hebben.

  De therapeutische mogelijkheden van hypnotherapie

  Door de vele flexibele methoden en technieken is hypnotherapie waardevol voor verschillende therapeutische doeleinden, van pijnmanagement tot gedragsveranderingen en psychische balans.

  Enkele voorbeelden van mogelijke toepassingen met hypnotherapie:

  Angsten: Hypnotherapie kan helpen angsten te verminderen door diepe ontspanning te associëren met de spannende gebeurtenis of angst, waardoor de angst kan verminderen of verdwijnen.

  Sombere gevoelens: Doordat hypnotherapie toegang heeft tot het onbewuste, waar negatieve denkpatronen vaak wortelen, kunnen deze denkpatronen omgezet worden in positievere gedachten.

  Verslavingen: Met hypnotherapie werk je aan de emotionele basis van verslavingen, aan de onderliggende oorzaak. De behoefte aan het verslavende middel kan hierdoor verdwijnen. De cliënt hoeft niet meer te worstelen met het destructieve gedrag.

  Pijn: Hypnotherapie kan de perceptie van pijn verminderen, verlichting van pijn bieden en te helpen ontdekken wat de bron van de pijn is.

   

  Voor therapeuten: Een ware schatkist voor je praktijk

  Therapeuten die in aanraking komen met hypnotherapie raken betoverd door de kracht van de methoden. Zij zijn in staat om hun cliënten op een dieper niveau te helpen en echte doorbraken te creëren. De aanpasbaarheid van hypnotherapie maakt het mogelijk om écht op maat te werken, helemaal afgestemd op de behoefte van hun individuele cliënt. De resultaten zijn vaak sneller en diepgaander dan andere methoden. In combinatie met andere methoden is hypnotherapie een superpower die niet mag ontbreken in je praktijk. 

  Ben je benieuwd?

  Op onze open dag of open avond nemen we je mee in de wereld van hypnotherapie. Doordat we werken met aanmeldingen voor de open dag of open avond houden we het kleinschalig, waardoor ieders vragen aan bod komen en is er zelfs ruimte voor een demosessie. Bekijk hier de data van de open dagen: https://hypnos.nl/open-dag-of-open-avond/