Ga naar de inhoud

Hoe cool zijn ideomotorische vingersignalen?

  Hypnotherapie is al magisch van zichzelf en als je de techniek van ideomotorische vingersignalen beheerst, heb je een extra krachtige tool te pakken.

  Deze techniek maakt gebruik van onbewuste, automatische bewegingen van de vingers om direct te communiceren met het innerlijke weten van de cliënt.

  Het werken met ideomotorische vingersignalen verdiept de trance aanzienlijk, waardoor cliënten makkelijker met hun aandacht bij zichzelf komen en hun onderliggende emoties. Antwoorden, beelden en oplossingen kunnen ongestoord opkomen, zonder belemmering van het bewuste denken.

  Vooral voor cliënten die het moeilijk vinden om hun gevoelens onder woorden te brengen of hier niet graag over praten, biedt deze methode een alternatief om ervaringen te ‘vertellen’. Dat haalt de druk eraf voor de cliënt. Hij kan zich meer richten op zijn interne beleving.

  Je hebt soms ook cliënten die zeer diep in trance gaan. Zo diep, dat het spreken lastig wordt. De ideomotorische vingersignalen zijn dan ideaal, want de vingers geven de antwoorden.

  Bij sommige sessies regressie met innerlijk kindwerk komen de vingersignalen ook erg goed van pas. Wanneer je communiceert met een zeer jong innerlijk kind, kan de cliënt moeite hebben met praten. Met de ideomotorische vingersignalen is dit geen probleem, de cliënt kan zich dan toch uiten via het onbewuste die de vingers laat bewegen met de antwoorden.

  Kom naar de interessante bij- en nascholingsdag ‘Ideomotorische vingersignalen met regressie’ voor hypnotherapeuten, met docent Claudie van Ginneken.

  Wil jij deze techniek ook graag in de vingers krijgen of hier een stuk verdieping in krijgen in combinatie met het doen van een sessie regressie met innerlijk kindwerk?

  Meld je hier aan: https://hypnos.nl/contact-en-leslocatie/