Ga naar de inhoud

Mesmerisme

  In de wereld van hypnotherapie kom je de term ‘mesmerisme’ tegen.

  Mesmerisme is een vorm van geneeskunde die in de 18e eeuw werd ontwikkeld door Franz Mesmer, een Duitse arts.

  Hij geloofde dat er een onzichtbare natuurlijke kracht, een levensenergie, bestond die de gezondheid van het menselijk lichaam beïnvloedde. Mesmer noemde dit “dierlijk magnetisme” en ontwikkelde technieken om deze kracht te manipuleren om mensen te genezen.

  Het mesmerisme staat bekend als een voorloper van de moderne hypnotherapie.

  Mesmerisme biedt een breed scala aan voordelen voor zowel de geest als het lichaam. Het wordt ingezet om stress te verminderen, angstgevoelens te kalmeren, slaapproblemen aan te pakken en zelfs om pijn te verlichten.

  Het unieke van mesmerisme is de focus op het gebruik van de natuurlijke energetische staat van het lichaam, wat het bijzonder maakt in het spectrum van hypnotherapeutische technieken.

  De toepassingen in moderne therapie zijn veelzijdig, van het bevorderen van diepe ontspanning tot het versterken van zelfvertrouwen en zelfinzicht.

  Moderne hypnotherapie is gericht op het bevorderen van genezing en groei op zowel mentaal als emotioneel vlak. Het benadert de geest als een krachtig middel voor verandering, waarbij hypnotische suggesties en technieken het onbewuste beïnvloeden en positieve transformaties bewerkstelligen.

  Of het nu gaat om het overwinnen van angsten, het verbeteren van zelfvertrouwen, of het ondersteunen van fysieke genezing, moderne hypnotherapie biedt een persoonlijk afgestemde route naar welzijn, empowerment en zelfontdekking.

  Wil jij graag mensen helpen en heb je een fascinatie voor de kracht van de menselijke geest? Dan is onze opleiding Hypnotherapeut en Psychosociaal therapeut misschien iets voor jou.  

  Van het aanpakken van stress en angsten tot het ondersteunen van gewichtsverlies en het verbeteren van zelfvertrouwen, de mogelijkheden om positieve veranderingen teweeg te brengen zijn eindeloos.

  Je leert niet alleen over de geschiedenis en theorie achter hypnotherapie, je krijgt vooral de gelegenheid om onder begeleiding te oefenen, zodat je zelfverzekerd en bekwaam wordt in je vaardigheden als therapeut. We besteden verder aandacht aan ethiek en professionaliteit, om ervoor te zorgen dat je een veilige en ondersteunende omgeving kunt bieden voor je toekomstige cliënten.

  De opleiding is geschikt voor iedereen die zelfstandig wil werken als hypnotherapeut en psychosociaal therapeut. Je hoeft geen achtergrond als therapeut te hebben, onze opleiding biedt je alles wat je nodig hebt om jezelf als een volwaardig hypnotherapeut te ontwikkelen.