Ga naar de inhoud

Oud-studenten van Academie Hypnos in de media

  hypnos libelle

  De populariteit van hypnotherapie neemt toe. Steeds meer mensen ontdekken dat hun psychische of psychosomatische klachten verdwijnen met behulp van hypnotherapie. Het gaat daarbij in veel gevallen om een relatief kort behandeltraject, met een blijvend effect.

  De toenemende populariteit van hypnotherapie blijkt ook uit de media-aandacht. De laatste tijd waren twee oud-studenten van en praktijkbegeleiders/examinatoren bij Academie Hypnos aan het woord in bekende tijdschriften.

  Persoonlijke ervaringen over hypnotherapie in Libelle

  De Libelle benaderde Sonja Oosterom, die als hypnotherapeut verbonden is aan MKNV, een integraal medisch centrum en huisartsenpraktijk in Naarden. Op een duidelijke en aanstekelijke manier verwoord zij hoe het is wanneer mensen in trance zijn en wanneer hypnotherapie toepasbaar is.

  Mooi artikel van een oud-student in de Libelle

  De toelichting van Sonja wordt afgewisseld door korte interviews met vrouwen die met behulp van hypnotherapie van uiteenlopende klachten afkwamen, onder andere iemand die met behulp van hypnotherapie van haar snelwegwegangst afkwam.

  Hypnotherapie in de medische vakpers

  Suzanne den Hollander stond in de wekelijkse rubriek ‘Vijf vragen over’ in Medisch Dossier. Dit kennisplatform over gezondheid licht in dit artikel toe wat hypnotherapie is, hoe en wanneer het toegepast kan worden. De antwoorden van Suzanne zijn glashelder verwoord.

  Net als Sonja koos zij voor het vak van (integratief) hypnotherapeut na zelf als leek te zijn behandeld voor haar toenmalige angsten.

  Het is toe te juichen dat de reguliere medische wereld met een open blik kijkt naar hypnotherapie. Eerder was hiervan bijvoorbeeld al sprake door berichtgeving over ziekenhuizen in Nederland (het AMC) en België, waar bijgeschoolde medici met hypnose werken als middel bij onder meer chronische buikpijn en slaapproblemen.

  Conclusie over de media-aandacht voor hypnotherapie

  Beide artikelen geven aan dat er een steeds ruimere acceptatie en begrip komt over het hoe en wat van hypnotherapie. Als Academie Hypnos juichen wij dit toe, omdat we de positieve werking van hypnotherapie op tal van lichamelijke en psychische klachten als geen ander kennen. Hypnotherapie gaat als complementaire zorg uitstekend hand in hand met de reguliere zorg.