Ga naar de inhoud

Predicaat SHO-Registeropleiding bij CPION

  SHO registeropleiding

  Sinds september 2021 hebben we het predicaat SHO-Registeropleiding van Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) en daar zijn we natuurlijk blij mee!

  Onze opleiding stond al vanaf 2014 bij Stichting Hoger Onderwijs (SHO) geregistreerd, op basis van de PSBK Plato-richtlijnen. Als een behandelaar aan de Plato-eisen voldoet naast het afronden van een driejarige vakopleiding vergoeden zorgverzekeraars de behandelingen gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering.

  SHO, onderdeel van CPION, registreerde in september de opleiding Hypnotherapie en Psychosociale therapie van Academie Hypnos als registeropleiding op hbo-niveau.

  Vertrouwen in de toekomst

  Het predicaat SHO-Registeropleiding is erkenning voor en een kroon op al het werk dat we de laatste jaren hebben verzet!

  Het is reden genoeg om met nog meer vertrouwen uit te kijken naar de komende jaren. Aspirant-studenten die echt het vak van hypnotherapeut en psychosociaal therapeut willen leren weten Academie Hypnos te vinden.

  Opleidingen databank CPION

  In de opleidingendatabank van Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) vind je een kwalitatieve selectie aan opleidingen. Het gaat om zogenaamde registeropleidingen die getoetst zijn op relevante aspecten door commissies van onafhankelijke deskundigen in opdracht van de stichtingen SPWO, SPHBO, SHO, SPMBO of SPEN. Op de registeropleidingen is een systeem van permanente kwaliteitsbewaking en -verbetering van toepassing.

  De registeropleidingen onderscheiden zich hiermee in kwalitatieve zin van de overige opleidingen. ‘Registeropleiding’ is een beschermd predicaat, dat alleen verleend kan worden door een van bovengenoemde stichtingen.

  Landelijk Register Abituriënten

  Alle studenten die vanaf september 2019 de opleiding volgen en een diploma behalen, worden opgenomen in het Landelijk Register Abituriënten dat CPION mede namens SHO bijhoudt.