Ga naar de inhoud

Terugblik symposium

  terugblik symposium hypnos

  Het nieuwe pand van Hypnos heeft eigenlijk geen versiering nodig, toch zorgen ballonnen en bloemen voor een extra feestelijk tintje als oude bekenden en nieuwe gezichten binnen druppelen voor aanvang van het symposium eind november. Velen zijn benieuwd naar het nieuwe pand van Academie Hypnos. Het wordt dan ook met bewondering bekeken. 

  Uiteindelijk gaat het natuurlijk vooral om de inhoud van de dag en zoekt iedereen een plekje in de grote zaal beneden. Dominique opent de dag door kort stil te staan bij 25 jaar Academie Hypnos, bij alles wat nog steeds hetzelfde is en bij alle dingen die anders zijn geworden. Erik Willems neemt met een persoonlijke presentatie het woord van Dominique over. Hij spreekt over verslaving en herstel. Naast theorie en verschillende voorbeelden heeft hij het ook over de grote rol die schaamte speelt binnen een verslaving en zeker in de weg naar herstel. 

  José Klaassen-Kerstens spreekt na de koffie met gebak, over haar werkzame tijd in het ziekenhuis. Aan de hand van een aantal casussen laat ze zien hoe je snel mooie resultaten kunt bereiken. Ze benadrukt hoe belangrijk het is welke woorden je gebruikt, zeker binnen een ziekenhuis setting. Nancy Meijs vertelt met een duidelijke presentatie over het werken met codependency. Bij voorbeelden die ze geeft klinkt er regelmatig een herkennend gemompel uit de zaal. 

  In de pauze, waarin een uitgebreide lunch wordt geserveerd met broodjes, soep, kroketten, sap en fruit, is er ruim de gelegenheid om met elkaar bij te praten of kennis te maken. Dit levert veel leuke gesprekken op. Voldaan zoekt iedereen zijn plek weer op om te luisteren naar Elja van den Berg. Zij houdt een presentatie namens de Vereniging Samenwerkende PDS-therapeuten. Met een helder verhaal vertelt ze over wat PDS inhoudt en wat voor een hypnotherapeut de meerwaarde is om zich aan te sluiten bij de vereniging. Als laatste spreker is het de beurt aan Rob van Overbruggen. Aan de hand van een voorbeeld laat hij zien hoe je stress ervaart in je lichaam. Hij zegt dat er onder een van de stoelen een gele sticker geplakt zit. Degene die de sticker onder zijn stoel vindt mag naar voren komen om met hem een liedje te zingen. De reacties op deze suggestie zijn heel wisselend, maar het veroorzaakte zeker stress. Die ook meteen weer daalt als er geen gele sticker onder jouw stoel zit. 

  Als afsluiting van het officiële gedeelte nemen alle vijf de sprekers plaats voor het forum. Er is ruimte voor het stellen van vragen en reacties vanuit de verschillende gezichtspunten van de sprekers. Hierna wordt geproost met bubbels en is er ruimte om te borrelen en met elkaar na en bij te praten.

  We kijken terug op een geslaagde dag, met een waardevolle inhoud. Het was leuk om zoveel mensen in het nieuwe pand te ontvangen, een interessante uitwisseling te hebben en mooie complimenten te krijgen. ☺

  Een mooi begin van het nieuwe lustrum en een prima inwijding van het nieuwe pand in Voorthuizen.

  Auteur: Marloes de Ronde-Kos