Ga naar de inhoud

De uitdagingen in het leven

  In het leven krijgen we allemaal te maken met uitdagingen. Zelfs als je jezelf ziet als iemand die over het algemeen stabiel is, kan het levenspad soms hobbelig aanvoelen. We dragen vaak extra lasten met ons mee: onzekerheid, angst, irritatie, twijfel, boosheid, onrust of verdriet. Vaak weten we waar deze gevoelens vandaan komen: het verlies van een geliefde, onrechtvaardig ontslag, een slopende ziekte of een ernstig ongeval waar je maar net goed vanaf kwam.

  Deze oorzaken maken onze reacties van verdriet, woede of angst begrijpelijk. Het verwerken van deze gebeurtenissen is essentieel, om door te kunnen gaan met je leven. Soms is het een rijke levensles, soms moet je gewoon verder.

  Maar wat als verdergaan niet lukt?

  Wat als emoties je plotseling overspoelen, zonder duidelijke reden?

  Of, nog frustrerender, wat als je worstelt met gevoelens die je niet kunt terugvoeren op eerdere ervaringen? Hoe ga je door met leven als de oorsprong van je gevoelens een mysterie is?

  Ons brein is een fascinerend en complex mechanisme, waarvan veel nog onontdekt is. Wat echter wel duidelijk is, is dat het ons beschermt tegen emotionele pijn die wellicht te overweldigend zou zijn. Dit beschermingsmechanisme is bedoeld om ons te behoeden voor leed.

  Hoewel goedbedoeld, resulteert dit ook in het verbergen van veel van onze vroege herinneringen. Het lijkt alsof we ons alles uit onze kindertijd herinneren, maar de werkelijkheid is dat het meeste diep weggestopt is. Dit zou niet zo problematisch zijn als het ons niet nog steeds zou beïnvloeden. Die momenten van onbehagen zijn vaak vage echo’s van lang vervlogen tijden, onbegrepen door ons.

  Hoe kunnen we omgaan met deze echo’s uit het verleden?

  Hypnotherapie biedt de mogelijkheid om datgene te ontdekken wat nodig is voor genezing. Dit kan zelfs teruggaan naar de kindertijd, prenatale ervaringen, of zelfs naar vorige levens. Hypnotherapie gaat ervan uit dat je onbewuste alle antwoorden bevat die je zoekt.

  Als toekomstig hypnotherapeut leer je te vertrouwen op de wijsheid van het onbewuste van je cliënt. Je leert dit door de ander te begeleiden om door de diepten van het onbewuste te navigeren, antwoorden te vinden en deze te verbinden met de vragen van je cliënten.

  Deze reis is zowel veilig als verrijkend. Je creëert een ruimte waarin cliënten zich volledig bewust blijven van zichzelf, jouw aanwezigheid en het huidige moment. Deze ervaring kan aanvoelen als een meditatieve reis, die zowel jou als je cliënten in staat stelt om diepgaand inzicht te verkrijgen in de innerlijke wereld van de cliënt.

  Ben je klaar om deze fascinerende wereld van hypnotherapie te leren kennen?

  Kom langs op onze open dag of open avond. In drie uur tijd vertellen we je wat je moet weten over onze opleiding, kun je alle vragen stellen die je hebt en zie je een voorbeeldsessie. Als je wilt kun je hem zelfs als cliënt ervaren!