Ga naar de inhoud

Je bent niet wat je eet, maar wat je kunt verteren en opnemen

Datum/data

donderdag 16 april 2026

217,00 incl. 0% btw

Beschrijving

Wat is de bijscholing ‘Je bent niet wat je eet…’

Je darmen zijn het startpunt om je te helpen op weg naar algehele gezondheid en een sterk immuunsysteem: celgezondheid, hart- en bloedvaten, hersenen, hormonen, huid, spijsverteringsorganen (darmen, lever, galblaas, alvleesklier, maag, slokdarm), zenuwstelsel. Als er een onbalans is in de darmen, dan is er meestal ook een onbalans op ander gebied.
Stress zet je spijsvertering op een laag niveau en zo ontstaan vaak klachten. Deze dag kijken we met elkaar naar voeding, het spijsverteringsstelsel en de celstofwisseling. We onderzoeken de rol die chronische stress speelt bij darmklachten. Met verschillende interventies, waaronder een lichaamstocht met aandacht voor de spijsvertering, krijgt deze dag een praktische invalshoek.

Wat leer je tijdens deze bijscholing?

Je ontwikkelt kennis over de darm-brein-as, het spijsverteringsstelsel, de celstofwisseling, soorten voeding, vitamines en mineralen.
Je ontdekt wat chronische stress met je algehele welzijn (emotioneel en fysiek) doet en hoe je je cliënt hiermee kunt helpen.
Je leert de lichaamstocht en andere interventies, gericht op stressreductie en spijsverteringsproblemen, toe te passen in de praktijk.

Docent Natasja Borsje (zie ook de tab met Extra informatie)

Natasja Borsje werkt sinds 2004 als Integraal holistisch therapeut. Ze heeft zich gespecialiseerd in zowel westerse als oosterse lichamelijke, emotionele en geestelijke gezondheidszorg. Ze is onder andere hypnotherapeut, massagetherapeut, orthomoleculair therapeut en voedingsadviseur en werkt bovendien met NLP, EMDR, EFT, mindfulness en meditatie. Indien nodig maakt ze gebruik van laboratorium onderzoek. Zij heeft veel ervaring met burn-out, huid-, darm-, (chronische) ontstekings-, pijn- en vermoeidheidsklachten.

Accreditatie en bijscholingspunten

Deze bijscholing is geaccrediteerd door de NBVH. Het levert 6 punten op.

Informatie over bij- en nascholingen in de nieuwsbrief

Wil je informatie ontvangen over verschillende evenementen, workshops en bij- en nascholingen die wij aanbieden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief én houd ook zeker onze Social Media pagina’s in de gaten.

Extra informatie

Natasja Borsje

Natasja Borsje werkt sinds 2004 als Integraal holistisch therapeut. Ze heeft zich gespecialiseerd in zowel westerse als oosterse lichamelijke, emotionele en geestelijke gezondheidszorg. Ze is onder andere hypnotherapeut, massagetherapeut, orthomoleculair therapeut en voedingsadviseur en werkt bovendien met NLP, EMDR, EFT, mindfulness en meditatie. Indien nodig maakt ze gebruik van laboratorium onderzoek. Zij heeft veel ervaring met burn-out, huid-, darm-, (chronische) ontstekings-, pijn- en vermoeidheidsklachten.

Dagen

01

Startdatum

2026-04-16

PSBK

Deze nascholing is geschikt om je diploma Psychosociale Basiskennis te onderhouden

Accreditatie

Deze bijscholing is geaccrediteerd door de NBVH. Het levert 6 punten op.

Leestips

• Verburgh, K. (2013). De voedselzandloper: Over afvallen en langer jong blijven. Prometheus, Bert Bakker.
ISBN 978-9035137585.verteren
• Inchauspé, J. (2022). Glucose revolutie: Krijg grip op je bloedsuikerspiegel, verbeter je gezondheid en eet wat je wil. Fontaine
Uitgevers. ISBN 978-9464041453
• Cortvriendt, W. (2015). Hoe word je honderd? De feiten over hoe we gezond en jong blijven. Lucht B.V. ISBN 978-9491729201
• Lint de, H. (2001). De natuurlijke gezondheidswijzer: Praktische voedingsadviezen om gezond te blijven. De Kern.
ISBN 978-9032508234
• Zwaan, J. (2017). De voedingswijzer. Succesboeken.nl. ISBN 978-9492665058
• Oppedijk, R. (2002). Voeding als medicijn: Hoe alledaagse voedingsmiddelen helpen bij allergie, hoge bloeddruk, depressiviteit,
hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid en ruim 40 andere aandoeningen. Lifetime-Kosmos. ISBN 978-9021595184
• Moorman, R. (2017). De boodschappencoach: Het beste uit de supermarkt. CocoBooks. ISBN 978-9079142217
• Seidel, J., & Halberstadt, J. (2014). Het voedsellabyrint: Een weg uit het doolhof van eetadviezen. Atlas Contact.
ISBN 978-9046706411
• Leth de, R. (2012). Oersterk: Gezond, fit en slank volgens de natuur: Dé totaalaanpak naar optimale gezondheid en vitaliteit.
De Leth. ISBN 978-9081899079
• Reuzenaar, A. (2013). Zonder suiker: Stop de verslaving, word gezonder. Kosmos Uitgevers B.V. ISBN 978-9021553313
• Fullerton-Smith, J. (2007). The truth about food: Eerlijk over eten. Bruna Uitgevers B.V. ISBN 978-9022995716
• Price, W. A. (2010). Nutrition and physical degeneration: A comparison of primitive and modern diets and their effects. Benediction
Classics. ISBN 978-1849027533

Verdere praktische informatie

Op deze pagina vind je verdere informatie over accreditatie, leslocatie, tijden en wat inclusief en exclusief is. https://hypnos.nl/algemene-informatie-bij-en-nascholing/