Ga naar de inhoud

FAQs

Kun je hypnotherapie ook toepassen bij mensen met een licht verstandelijke beperking (lvb)?

  Over kinderen of volwassenen met een licht verstandelijke beperking (lvb) is weinig bekend over de werking van hypnotherapie. Ik heb zelf gewerkt met een dergelijke cliënt en deel hier daarom mijn persoonlijke ervaring. Werken met ontspanning, visualisaties, stressreductie, pijnreductie, waarden en overtuigingen is zeer zeker mogelijk. Mijn cliënt heeft er veel baat bij ervaren. Naast het moment van rust en ontspanning ter plekke, werkte het ook door toen hij weer… Lees verder »Kun je hypnotherapie ook toepassen bij mensen met een licht verstandelijke beperking (lvb)?

  Kun je hypnotherapie ook ambulant aanbieden? Of die je dit altijd vanuit een eigen praktijk?

   Hypnotherapeuten werken vaak vanuit een eigen praktijk. Dit neemt niet weg dat je het ook prima ambulant kunt aanbieden. Je kunt op huisbezoek gaan bij de cliënt. Je kunt het ook binnen een zorginstelling of een andere zorgomgeving aanbieden. Het kan bij iemand op school of op het werk of op andere locaties. Het kan in een tuin of op een andere plek in de natuur. Basisvoorwaarden zijn dat je… Lees verder »Kun je hypnotherapie ook ambulant aanbieden? Of die je dit altijd vanuit een eigen praktijk?

   Wanneer start je tijdens de opleiding met sessies met cliënten van buiten de opleiding?

    In het tweede opleidingsjaar start je met een praktijkopdracht, een vorm van stage. Je behandelt cliënten van buiten de opleiding zoals een volwaardig hypnotherapeut. Je laat zien dat je een goede therapeut bent en het diploma van Hypnotherapeut en Psychosociaal therapeut waardig bent. Wanneer je een bepaald thema of bepaalde hulpvraag uitwerkt kun je de afstudeeropdracht zien als start van een specialisatie.

    Kan ik vrijstelling krijgen voor PSBK?

     Je kunt vrijstelling aanvragen voor psychosociale basiskennis (PSBK) lessen wanneer je een van de volgende diploma’s hebt:a. Je hebt een door CPION of SNRO geaccrediteerd PSBK-diploma.b. Je hebt een diploma van een van de opleidingen die vrijstelling geven voor de psychosociale basiskennis volgens RBCZ (uitsluitend de rechterkolom).  Wanneer je recht hebt op vrijstelling hoef je de lessen die vrijstelling geven voor PSBK niet te volgen en je krijgt vrijstelling voor het… Lees verder »Kan ik vrijstelling krijgen voor PSBK?

     Kun je na de opleiding “Hypnotherapie voor de zorgprofessional” alsnog aansluiten bij de volledige opleiding?

      Sommigen studenten die bijvoorbeeld psycholoog, arts of psychotherapeut zijn kiezen ervoor op de opleiding Hypnotherapie voor de Zorgprofessional te doen. Deze duurt 15 maanden en is dus korter dan de volledige opleiding Hypnotherapie en Psychosociale therapie. Echter, met deze opleiding word je geen registertherapeut en hebben jouw cliënten geen recht op vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering voor hypnotherapie. Het kan daarom zijn dat je toch geïnspireerd bent geraakt om de… Lees verder »Kun je na de opleiding “Hypnotherapie voor de zorgprofessional” alsnog aansluiten bij de volledige opleiding?

      Moet je psycholoog zijn om EMDR te kunnen toepassen?

       We krijgen regelmatig de vraag: ‘Je moet toch psycholoog zijn om EMDR te mogen doen?’ Er zijn blijkbaar misverstanden over wie wel en geen EMDR mogen uitvoeren.  EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapeutische methode om met cliënten te werken. Dat betekent dat dit door therapeuten uitgevoerd moet worden. Psychologen zijn wetenschappers en die leren om over mensen na te denken, waarna zij hier conclusies uit kunnen halen. Therapeuten… Lees verder »Moet je psycholoog zijn om EMDR te kunnen toepassen?

       Wat kan ik verwachten te leren in een korte cursus hypnose?

        In een een korte cursus hypnose kun je verwachten basisvaardigheden en technieken van hypnose te leren. Dit omvat het begrijpen van de theorie achter hypnose, het leren induceren van een hypnotische staat, en het toepassen van hypnose voor eenvoudige doeleinden zoals ontspanning en stressvermindering. De focus ligt meestal op praktische oefeningen, waarbij je leert hoe je veilig en effectief hypnose kunt toepassen. De cursus is vaak bedoeld voor beginners, dus… Lees verder »Wat kan ik verwachten te leren in een korte cursus hypnose?

        Waarom een drie-/vierjarige opleiding als ik ook hypnose in een half jaar kan leren?

         Er worden verscheidene opleidingen met verschillende lengtes aangeboden. In een korte opleiding van bv. een half jaar leert iemand om met hypnose te werken. De opleiding tot Hypnotherapeut en Psychosociaal therapeut zoals wij die aanbieden bij Academie Hypnos is langer. Dit is omdat we studenten opleiden tot volwaardige (hypno)therapeuten. Je leert naast het werken met hypnose nog veel meer. Er is veel aandacht voor algemene therapeutische vaardigheden, je eigen therapeutische… Lees verder »Waarom een drie-/vierjarige opleiding als ik ook hypnose in een half jaar kan leren?