Meteen naar de inhoud

FAQs

In hoeverre krijg je met de opleiding een basis om cliënten EMDR aan te kunnen bieden?

  Wij bieden in de driejarige opleiding een afgeleide variant van EMDR waarbij gebruik wordt gemaakt van trance. Dit noemen wij DRT, Distraction Reprocessing Therapy. Daarnaast kun je ook de vijfdaagse opleiding EMDR en trance doen.  Je wordt opgeleid tot een all round (hypno)therapeut. Wanneer je EMDR toepast heb je vele therapeutische vaardigheden geleerd om een cliënt verder te kunnen begeleiden wanneer deze minder goed reageert op EMDR.

  Kan een les ingehaald worden?

   Ja, dat kan. Per les wordt bekeken of de les individueel bij de docent moet worden ingehaald, in het oefengroepje, met een vervangende opdracht of wellicht het jaar er na wanneer de les weer gegeven wordt. Dit gaat altijd in overleg met de coördinator.

   Wat is (ongeveer) de studiebelasting per week?

    Dat is uiteraard ook afhankelijk van je eigen mogelijkheden. Gemiddeld moet je, naast de lessen, rekenen op een dag of twee dagdelen per week voor voorbereiding, oefenen en opdrachten doen.

    Op welke dag worden de lessen gegeven?

     De lessen vinden plaats op vrijdag, zaterdag en/of zondag vanaf eind september tot en met juni. Gemiddeld zijn er zo’n drie lessen per maand en in principe niet in de schoolvakanties. Het rooster wordt in de winter voorafgaand aan het komende lesjaar gemaakt.