Ga naar de inhoud

Welk pad neem jij?

  kruispunt

  Nu de hypnotherapeuten van jaar drie afgestudeerd zijn en hun eerste stappen als hypnotherapeut/psychosociaal therapeut gaan zetten, is het wellicht goed om hier eens even bij stil te staan:

  Welk pad sla jij in als therapeut?

  Kies je een specialisatie of niet?

  Wanneer je iets kiest waar je blij van wordt, is de kans veel groter dat je ook cliënten op je pad krijgt die bij jou passen en die graag met jou willen werken.

  Bij Academie Hypnos geven we therapeuten een mooie basis en dat geldt zeker ook weer voor onze afgestudeerden van dit jaar!

  Kennis: Yep!

  Vaardigheden: Check!

  Therapeutische houding: Zeker weten!

  Wij, de docenten van Hypnos en ik, vinden jouw persoonlijke ontwikkeling als mens en als therapeut heel belangrijk.

  In de eerste jaren leer je werken met onze stappenplannen waarmee je interventies leert om cliënten diepgaand te kunnen begeleiden. Je werkt veilig, je weet wat je doet en ontdekt wat het bij de cliënt doet. Dit is het uitgangspunt om daarna creatiever te kunnen werken als therapeut.

  Zodra we zien dat je weet wat je aan het doen bent in een sessie en waarom je een bepaalde methode hanteert, dan is daar ook het moment om de stappenplannen als leidraad te gebruiken en intuïtief en creatief verder aan het werk te gaan.

  Elke cliënt is anders en elke sessie is anders. Dit maakt het werken als hypnotherapeut ook zo leuk.

  Heb jij al bedacht met welke hulpvragen je zou willen werken in je praktijk?

  Wil je heel breed werken als hypnotherapeut en is iedereen welkom bij jou?

  Of voel je je aangetrokken tot bepaalde problematiek of een specifieke doelgroep?

  Dit laatste kan helpen met je bekendheid in de markt. Als mensen horen dat jij dé therapeut bent voor kinderen die ADHD hebben, dé expert bent als het gaat om verslavingen of de meest logische keuze bent als mensen begeleiding zoeken in de laatste fase van hun leven, dan scheelt dat enorm.

  Misschien heb je grote interesse voor het behandelen van lichamelijke aandoeningen en kan Medische Hypnose jouw specialisatie worden?

  De driedaagse SOLK en Medische Hypnose begint op 6 februari waarmee jij als afgestudeerde ook de Medische Hypnose completeert. https://hypnos.nl/bij-en-nascholing/solk-en-medische-hypnose/

  Of zou je met prikkelbare darm problemen willen werken? Denk dan eens aan de PDS cursus die op 6 september begint: https://hypnos.nl/bij-en-nascholing/opleiding-pds/

  Vind je reïncarnatie interessant? In november start de opleiding Reïncarnatietherapie: https://hypnos.nl/bij-en-nascholing/reincarnatie-therapie/

  Of ben je nog erg leergierig naar juist een breder pakket met verdiepende kennis en vaardigheden?

  Kom dan het Expertisejaar doen of doe onderdelen daarvan. https://hypnos.nl/bij-en-nascholing/expertisejaar/

  Bekijk ook de andere bijscholingen op de website om ideeën op te doen. https://hypnos.nl/bij-en-nascholing/

  En als je zelf een goed idee hebt voor een bepaalde bijscholing, laat het ons dan weten. Wellicht kunnen we deze bijscholing dan wel organiseren.

  Kies in elk geval de weg of de wegen die bij jou past of passen.